Les pensions s'actualitzaran amb l'IPC

El Pacte de Toledo acorda la redacció de la recomanació dedicada al manteniment del poder adquisitiu de les pensions

L'IPC serà l'únic índex que es tindrà en compte per calcular les prestacions per jubilació L'IPC serà l'únic índex que es tindrà en compte per calcular les prestacions per jubilació

Els principals grups parlamentaris de la comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo del Congrés han aconseguit un acord sobre la redacció de la recomanació dedicada al manteniment del poder adquisitiu de les pensions, mitjançant la seva actualització amb l'IPC.

Així ho ha anunciat el portaveu del PNB a la Comissió del Pacte de Toledo, Íñigo Barandarian, que ha explicat que l'acord l'han tancat PP, PSOE, Unidos Podemos, Ciudadanos, PDeCAT, PNB i Compromís, és a dir, tots els grups representats menys Esquerra Republicana.

La redacció d'aquesta recomanació revisada, principal punt de desacord dels grups en la negociació que mantenen des de fa pràcticament any i mig, és similar a l'aconseguida en l'última revisió de les recomanacions, i que data del 2011.

Això es deu al fet que els grups van decidir treballar des d'aquesta redacció després de constatar que no era possible aconseguir un acord des de les dues propostes que eren damunt la taula de la Comissió que presideix Celia Villalobos. La falta d'acord va obligar a suspendre la reunió de la setmana passada, optant els grups per negociar de forma paral·lela un acord per a aquesta recomanació. Després de diverses trobades la setmana passada i aquesta, ara la comissió ha aconseguit un acord.

Més informació
Les pensions i l'extra disparen el deute públic al juny
La despesa en pensions supera per primer cop els 9.000 MEUR
Salvem la generació sandvitx!
Avui et destaquem
El més llegit