Els pastissers es marquen l'objectiu d'igualar el 2019: 700.000 mones de Pasqua

El gremi calcula que, tot i recuperar el nombre d'unitats venudes, la facturació baixarà perquè seran més petites

Mones de Pasqua en primer pla amb treballadors amb mascaretes de fons | ACN Mones de Pasqua en primer pla amb treballadors amb mascaretes de fons | ACN

El Gremi de Pastissers confia vendre prop de 700.000 mones de Pasqua i apropar-se així a les xifres del 2019, abans de la pandèmia. Tot i això, calculen que la facturació baixarà entre un 15% i un 20%, perquè continuen prohibides les trobades entre bombolles i, per tant, les mones seran més petites. "L'any passat va ser molt atípic, ple de pors i incerteses. Ara esperem que, malgrat les limitacions, tothom pugui celebrar la Pasqua i gaudir-la amb els seus fillols", ha explicat a l'ACN el president del Gremi, Elies Miró.

La Setmana Santa de l'any passat es va celebrar en plena crisi sanitària i amb confinament domiciliari. Llavors, moltes pastisseries van reduir l'assortiment de mones o van optar per traslladar la celebració a la Segona Pasqua. En total, es calcula que les vendes van caure prop del 40%.

Aquest any, la fi del confinament comarcal afavorirà pastisseries de municipis turístics i que s'han vist especialment afectades per les restriccions. "Estic pensant en pastisseries del Pirineu i de la costa, que normalment tenen molts visitants i a qui el confinament comarcal els hauria pogut perjudicar molt la campanya", explica Miró.

Les poques estrenes al cinema han deixat sense nous personatges les mones del 2021, i s'han hagut de recuperar personatges de les darreres edicions. També s'han recuperat temes de tota la vida, com el Barça o la saga de Star Wars. Des del Gremi, recorden que una mona artesanal de pastisseria és el resultat d'un treball artístic que implica més de tres hores de feina per peça perquè s'han de crear els motlles, dissenyar les figures, fer la xocolata i decorar-les.

Més informació
Pastissers catalans s’uneixen per servir les mones de Pasqua a domicili
Avui et destaquem
El més llegit