Les patents de Catalunya, líders a l'Estat

Creixen un 8,4% el 2019 i Barcelona encapçala el rànquing de ciutats a Espanya amb 580 sol·licituds de patents

El president de l'Oficina Europea de Patents, Benoît Battistelli | ACN El president de l'Oficina Europea de Patents, Benoît Battistelli | ACN

Les peticions de patents a Catalunya han augmentat un 8,4% el 2019 i ja representen fins al 34,3% de totes les sol·licituds a l'Estat espanyol. Una remuntada respecte l'any anterior quan les peticions van caure un 4,3%. L'últim informe de l'Oficina Europea de Patents (OEP) constata que les empreses i laboratoris de Catalunya van fer l'any passat 645 peticions de patents, la xifra més alta, amb diferència, de tot Espanya.

La Comunitat de Madrid, segona en el rànquing, va presentar 362 sol·licituds, representant un 19,2% del total, mentre que en tercera posició hi ha el País Basc, amb 194, el que suposa un 10,4%. Barcelona és líder entre les ciutats de l'Estat amb 580 sol·licituds de patents, per davant de Madrid, amb 362.

En global, a tot l'Estat les sol·licituds han augmentat un 6% aquest darrer any, el que confirma la tendència a l'alça estable, segons l'OEP. Per segon any consecutiu, la indústria farmacèutica va ser el sector tecnològic amb més sol·licituds, seguit del transport i la tecnologia mèdica.

Quatre dels vuit primers al rànquing de principals sol·licitants a l'Estat són organitzacions científiques o d'investigació. Amb 34 peticions, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) torna a ser el número u, seguit de la Fundació Tecnicalia Research (26), Telefónica (23), Laboratoris Esteve (20), Dalphi Metal (19), la Universitat Autònoma de Barcelona (14) i la Fundació Institut de Ciències Fotòniques (12).

Més informació
La UB, primera de l'Estat en sol·licituds de patents europees
Catalunya lidera les patents i dobla les de Madrid
Avui et destaquem
El més llegit