Patronals i Cambres demanen una moratòria del RGPD

Pimec alerta que un 75% de les pimes catalanes encara no han adoptat mesures per complir amb la nova normativa

La seu central de Pimec La seu central de Pimec

Patronals i Cambres de Comerç europees com Ueapme, de la qual Pimec ostenta la vicepresidència, Hotrec i Eurochambrs han emès un comunicat demanant una moratòria per a les sancions del Nou Reglament de Protecció de Dades. Pimec ha alertat que un 75% de les pimes catalanes encara no han adoptat mesures per complir amb el nou RGPD.

Les organitzacions consideren que l’anomenat working party o grup de treball de l’article 29 del Reglament, que aplega els reguladors de protecció de dades dels diferents Estats membres, ha començat molt recentment a emetre guies i avisos de compliment de la normativa.

Segons informen des de Pimec, les pimes encara no estan preparades per aplicar el nou reglament europeu, ja que no han tingut prou temps per estudiar les novetats i esvair els dubtes i interrogants que planteja la normativa. D’aquesta manera, les patronals demanen un període de temps perquè les pimes es posin al dia amb l’aplicació de la normativa i que, durant aquest espai temporal, no s’imposin sancions.

Més informació
La llei que pot canviar internet
Com afecta a les empreses el nou reglament de protecció de dades?
Com canvia el Reglament General de Protecció de Dades?
Avui et destaquem
El més llegit