Pedro Sánchez posa punt i final a la república digital

El president espanyol assegura obligarà a totes les administracions a tenir els servidors localitzats a la Unió Europea

Pedro Sánchez entrevistat a Onda Cero | Más de Uno Pedro Sánchez entrevistat a Onda Cero | Más de Uno

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha anunciat en una entrevista a Onda Cero que el Consell de Ministres aprovarà aquest dijous un decret per lluitar contra la “república digital” catalana que impulsa el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, perquè “no hi ha independència offline ni online”. Segons Sánchez, el decret obligarà totes les administracions de l’Estat a utilitzar servidors ubicats a Europa, i no a “paradisos digitals”. Es tracta, segons Sánchez, d’evitar un “ús espuri” de les dades “com tenim una intuïció que està fent la Generalitat”.

Segons Sánchez, el projecte de llei “posarà punt i final a aquest projecte de l’independentisme que és la república digital”. “L’independentisme ha patit les conseqüències de la fortalesa de l’Estat democràtic i ha intentat buscar els reductes al·legals on hi ha llacunes legals, com el món digital, i és evident que ha avançat en el projecte de república digital”, ha dit.

Per aquest motiu, ha apuntat, el decret que aprovarà el Consell de Ministres “garanteix que el desenvolupament digital estigui garantit per l’Estat i entre altres qüestions obligarà a totes les administracions a tenir tots els servidors localitzats a la UE i no a paradisos digitals”. Això, segons Sánchez, impedirà utilitzar les dades per part de cap administració territorial per a fins espuris com tenim més que una intuïció que està fent la Generalitat”.

No ha volgut concretar per a quines finalitats creu que s’estan utilitzant aquestes dades. “Ha sortit als mitjans de comunicació... les dades per a aquesta república digital, per a la identitat digital, i en definitiva per violentar l’Estat en el món online, però ja li dic a l’independentisme que ni hi ha independència offline ni online, i que l’Estat de dret serà igual de contundent al món digital com ho és al món real”.

"Un 155 digital"

El conseller de Polítiques Digitals ha qualificat de “155 digital” el decret anunciat avui pel Govern espanyol en contra de la república digital que impulsa el Govern. Puigneró creu que l’anunci del Consell de Ministres d’avui és “la prova descarnada de la deriva antidemocràtica en què ha entrat el govern del PSOE” recordant el tancament de webs i d’aplicacions així com el filtratge del trànsit a Internet aplicat per l’Estat en les últimes setmanes.

“Som davant d’un 155 digital”, ha dit. “Aquest decret llei vol prohibir una república digital que deien que no existia. No només existeix, sinó que és imparable”, ha assegurat el conseller. “La república digital és el naixement d’un cinquè poder: la ciutadania digitalment apoderada”.

Puigneró ha lamentat que l’Executiu espanyol vagi en contra d’un sector clau per al creixement estratègic i l’economia del país. I en aquest sentit, ha dit que “l’Estat és un fre i un llast per a Catalunya”. 

Avui et destaquem
El més llegit