Només 4 de cada 10 persones amb discapacitat en edat laboral tenen feina

Si totes les empreses complissin la quota del 2% hi hauria 35.102 persones més amb diversitat funcional treballant

La bretxa salarial entre les persones amb diversitat funcional arriba a ser de més del 30% La bretxa salarial entre les persones amb diversitat funcional arriba a ser de més del 30%

La UGT avisa que només 4 de cada 10 persones amb discapacitat estan ocupades a Catalunya. El sindicat ha analitzat algunes dades sobre la situació laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre. L'estudi conclou que si totes les empreses de Catalunya complissin la quota del 2% de persones treballadores amb discapacitat, 35.102 persones més amb diversitat funcional estarien ocupades.

Des de la UGT han reclamat que es reforcin les actuacions de la Inspecció de Treball i que es revisin les sancions en el cas d’incompliment per part de les empreses de la quota o de les mesures alternatives. El sindicat també ha denunciat la bretxa salarial que hi ha entre les persones amb discapacitat i les persones sense discapacitat. Aquesta diferència pot arribar a ser del 32,6% entre els sous dels treballadors, segons ha estimat la UGT.

D'altra banda i també en commemoració del Dia Internacional per les Persones amb Discapacitat, la fundació Randstad ha fet un estudi que conclou que les persones amb discapacitat contractades des de principi d'any a Catalunya són 12.900, un 2,2% més que l'any passat. Aquestes dades han superat la mitjana estatal en un 0,5% i Catalunya és una de les comunitats autònomes amb la quota més alta de contractacions, segons l’estudi.

Més informació
Greta Thunberg... discapacitat o capacitat?
El TJUE equipara la malaltia de llarga durada a la discapacitat en un acomiadament
En Pato Donald i la discapacitat
Avui et destaquem
El més llegit