El PIB torna a caure, però molt menys que els mesos anteriors

L'economia catalana cau un 8,8% el tercer trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat, però repunta un 16,9% entre juliol i setembre

La reducció del PIB és molt menor que la registrada en el segon trimestre | ACN La reducció del PIB és molt menor que la registrada en el segon trimestre | ACN

El PIB català ha caigut un 8,8% durant el tercer trimestre de l'any, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Malgrat això, la reducció és molt menor que la registrada en el segon trimestre, quan va ser del 21,7%. La disminució de l'economia es deu principalment a l'evolució negativa de la demanda interna (-8,4%) per la caiguda del consum de les llars (-10,7%) i la inversió (-13,9%).

Les exportacions han caigut un 19,6% interanual, i les importacions s'han reduït un 19,8%. L'evolució del PIB el tercer trimestre, però, repunta respecte al segon, amb un augment intertrimestral del 16,9%, que contrasta amb la caiguda del 17% entre el primer i el segon.

L'evolució de l’economia catalana el tercer trimestre de l’any situa el creixement del PIB català en termes internanuals una dècima per sota de l’economia espanyola (-8,7% segons l'últim avançament de l'INE) i quatre punts i cinc dècimes inferior a la de la UE-27 (-4,3%).

Més informació
La logística s'enlaira: ja és el 14% del PIB català i dóna feina a 170.000 persones
El dèficit d'inversions de l'Estat resta un 9,8% al PIB català
Avui et destaquem
El més llegit