El PIB de l'eurozona creix un 5,4% durant el primer trimestre

L'ocupació als països de la zona euro millora un 2,9% en termes interanuals i un 0,6% en termes intertrimestrals

 Treballadores de la nova fàbrica de Wallbox a Barcelona | Cedida Treballadores de la nova fàbrica de Wallbox a Barcelona | Cedida

El PIB de l'eurozona durant el primer trimestre va créixer un 5,4% respecte al mateix període de l'exercici anterior, set dècimes més que l'increment registrat el trimestre anterior. Segons les dades provisionals publicades per l'Eurostat, l'economia també va registrar una millora en termes intertrimestrals, amb un creixement del 0,6%. L'augment respon a un major dinamisme de les exportacions i als canvis d'inventaris. A més, cal recordar que l'impacte de la guerra d'Ucraïna al primer trimestre va ser moderat, ja que el conflicte va esclatar a finals de febrer. Pel que fa a l'ocupació, el nombre de treballadors als països de la zona euro va incrementar-se un 2,9% en termes interanuals i un 0,6% en termes intertrimestrals.

Pel que fa al conjunt de la Unió Europea, el PIB va registrar una taxa de creixement interanual del 5,6%, set dècimes per sobre el trimestre anterior. En comparació amb el quart trimestre, l'economia de la UE també va registrar una millora, en aquest cas del 0,7%. Quant a l'ocupació, el nombre d'empleats dins els països del club comunitari va incrementar-se un 2,8% en termes interanuals i un 0,5% en termes intertrimestrals.

Al conjunt de l'Estat, el PIB durant el primer trimestre va créixer un 6,4% respecte al mateix període de l'exercici anterior, el que suposa una millora de gairebé un punt respecte a la taxa registrada entre octubre i desembre (+5,5%). No obstant això, la taxa de creixement intertrimestral es va situar en el 0,3%, gairebé dos punts per sota el quart trimestre.

Avui et destaquem
El més llegit