El comerç vol acabar amb el canvi horari

El 74% dels socis de PimecComerç són contraris al canvi d'hora cada sis mesos a l'estiu i l'hivern

El carrer de Ferran de Barcelona ple de vianants i botigues El carrer de Ferran de Barcelona ple de vianants i botigues

​Un 73,8% del petit comerç català aposta per suprimir el canvi d'horari i el 74,5% escull com a preferent l'horari d'estiu, que suposa més hores de llum a la tarda. Així s'extreu de l'última consulta de Pimec Comerç als seus associats per valorar diferents temes relacionats amb el comerç de proximitat durant els mesos de juny, juliol i agost, ha informat la patronal catalana en un comunicat. Aquest percentatge puja fins al 100% en els cas dels empresaris vinculats al sector de l'hoteleria i el turisme.

El percentatge arriba fins al 100% en el cas dels botiguers vinculats al sector turístic

El president de Pimec Comerç, Àlex Goñi, ha assegurat que aquest tipus de consultes defineixen el caràcter de la sectorial i ha explicat que l'elecció es deu al fet que la tarda és el moment del dia en què es desenvolupa la seva activitat econòmica.

Els resultats s'han obtingut mitjançant una enquesta electrònica a 286 entitats associades a Pimec Comerç, com a gremis sectorials, associacions de comerciants i socis individuals, entre uns altres.

També s'ha tractat l'evolució de les vendes, el turisme, la venda il·legal ambulant, la digitalització del petit comerç i la introducció de noves tecnologies, així com la contractació de treballadors.

Més informació
Fi del canvi d'hora: salut, oci o negoci?
Contra el canvi d'hora: no al 'jet lag' social
Brussel·les vol dir adéu al canvi d’hora
Avui et destaquem
El més llegit