El Port de Barcelona creix un 18% més durant el primer trimestre

El nombre de creueristes augmenta un 33% fins al març

Port de Barcelona | ACN
Port de Barcelona | ACN

El Port de Barcelona ha tancat el primer trimestre amb un tràfic de 16,5 milions de tones de mercaderies, el que que suposa un increment del 18,5% en relació amb el mateix període del 2017.

Aquestes bones xifres s'expliquen pel bon comportament dels diferents segments de l'activitat de l'enclavament portuari, la majoria amb creixements de dos dígits, com és el cas del tràfic de contenidors que en els tres primers mesos d'aquest any s'han mogut 786.000 contenidors, un 18% més que l'any anterior.

El tràfic de càrrega i descàrrega de vehicles ha crescut un 6,2%, amb un augment de les importacions del 16% i del 5% de les exportacions. Per les terminals del Port de Barcelona han passat més de mig milió de passatgers, un 26,5% més, amb creixements del 18% dels usuaris de ferris i del 33% de creueristes.

Maniobrar els contenidors

El Port de Barcelona destaca el bon comportament del moviment de contenidors que fins al març ha arribat a moure 786.000 contenidors, un 18% més que els tres primers mesos de 2017

D'aquestes operacions en les terminals de contenidors, destaquen les maniobres de transbordament, els contenidors que es descarreguen i es tornen a carregar en un altre vaixell, que han crescut el 45%. Les operacions de contenidors d'exportació augmenten el 9,6%, amb 190.488 unitats, i les d'importacions, que pugen el 7% amb 135.724 unitats.

En relació amb el tràfic de vehicles, en els tres primers mesos d'aquest any s'han mogut 217.187 vehicles, el 6,2% més que el 2017, sobretot a causa de l'avenç de les importacions, el 16% més, però també pel signe positiu de les exportacions, el 5% més.

Més creueristes

En el balanç del primer trimestre també destaca el bon comportament de moviments de passatgers. Fins a març s'han superat més de mig milió de viatgers, el 26,5% més, una xifra on s'inclouen els usuaris de ferris i creuers.

En ferris, el nombre de passatgers ha sumat en el període 202.600 persones, amb un creixement del 18%, mentre que els creueristes de les terminals del port ha sumat 299.785 persones, el 33% més.

Més informació
El creuer més gran del món arriba a Barcelona
Barcelona, port base del 'Symphony of the Seas'
Ruiz-Sholtes (UBS): "L'economia mundial va a velocitat de creuer"
Avui et destaquem
Comentaris