El Port de Barcelona reduirà l'impacte ambiental de les escales

28 infraestructures internacionals es comprometen a l'electrificació dels molls amb la Declaració One Ocean Summit

El Port de Barcelona referma la seva aposta per la descarbonització | Cedida El Port de Barcelona referma la seva aposta per la descarbonització | Cedida

El Port de Barcelona ha signat la declaració One Ocean Summit amb el compromís de reduir l'impacte ambiental de les escales dels vaixells. L'organisme català s'afegeix a 27 ports internacionals en l'aposta per la transició energètica a les seves instal·lacions i l'assoliment dels objectius ambientals marcats tant per les Nacions Unides com per la Unió Europea.

Amb aquesta ratificació, el Port de Barcelona reitera la incorporació d'aquests propòsits ecològics al seu quart Pla Estratègic. D'aquesta manera, l'organisme referma el seu compromís per la reducció del 50% de les emissions dels gasos d'efecte hivernacle l'any 2030 i l'assoliment de la neutralitat en emissions l'any 2050; a més d'una major cooperació entre els ports i el desenvolupament de Corredors Verds que connectin les infraestructures.

Els compromisos concretats a la Declaració One Ocean Summit passen per la instal·lació de sistemes d'Onshore Power Supply per connectar els vaixells que facin escala als molls barcelonins abans del 2028. També s'incentivarà l'arribada dels vaixells que generin menys emissions contaminants i siguin més respectuosos amb el medi ambient d'acord amb indicadors com l'Enviromental Ship Index o el programa Green Award.

El Port de Barcelona ja es troba immers en un procés de descarbonització, amb iniciatives com el projecte Nexigen, amb una inversió de 110 milions d'euros. Aquest pla ja inclou la instal·lació de sistemes de càrrega als molls amb fonts d'energia 100% renovables, a què es destinaran 90 milions d'euros. Els 20 MEUR restants es dedicaran al desplegament de la xarxa de mitja tensió a tot el recinte. També ofereix bonificacions als armadors perquè hi operin amb els seus vaixells més sostenibles.

Més informació
El Port de Barcelona incrementa un 8% el trànsit de mercaderies
El Port de Barcelona impulsarà els candidats als Fons Ports 4.0
El Port de Barcelona invertirà 8 MEUR en una nova llotja de pescadors
Avui et destaquem
El més llegit