El Port navega cap a la recuperació activant més inversions

La seva presidenta, Mercè Conesa, està convençuda que la institució ha de ser un dels actors principals en l’agilitació de la represa de l’activitat

El Port de Barcelona prioritzarà les seves inversions tenint en compte els criteris d’eficiència i de rendiment social, ambiental i econòmic | Cedida El Port de Barcelona prioritzarà les seves inversions tenint en compte els criteris d’eficiència i de rendiment social, ambiental i econòmic | Cedida

El Port de Barcelona "ha de ser un dels actors principals en l’agilitació de la recuperació, exercint de palanca per a la represa de l’activitat empresarial en els propers mesos". Amb aquestes paraules, la presidenta de l'enclavament públic, Mercè Conesa, ha assegurat que “activarem el màxim d’inversions per accelerar la recuperació, prioritzant-les tenint en compte els criteris d’eficiència i de rendiment social, ambiental i econòmic”.

Més info: El Port de Barcelona consolida el seu model ferroviari

El Pla de Xoc de Mesures Econòmiques que el Port de Barcelona ja està aplicant i amb el que es posaran a disposició del teixit empresarial 56 milions d’euros per aguantar el cop de la pandèmia que “provocarà, sens dubte, una rebaixa en els ingressos que tindrem aquest any. Però aquestes mesures de xoc de cap manera no afectaran la previsió d’inversions feta per a aquest exercici”, explica Conesa.

"Els ports són motors econòmics essencials i el Port de Barcelona té una capacitat notable per impulsar la generació de negoci en el seu hinterland". Precisament per això, Conesa recorda que “els ports no hem de repartir dividends i l’estat financer del Port de Barcelona, a conseqüència de la bona feina que s’ha fet fins ara, és molt bo. Això ens permetrà posar en marxa el màxim d’inversions”.

“La greu crisi de l’any 2008 ens està servint de guia per estudiar mesures de futur”, afegeix la presidenta del Port de Barcelona, que sosté que una d’aquestes mesures és donar un fort impuls a l’obra pública, afavorint així la contractació de personal en les empreses del sector.

Més informació
La policia del Port de Barcelona s'ofereix a fer la compra dels veïns
El pla de xoc del Port de Barcelona per garantir la liquiditat de les empreses
Avui et destaquem
El més llegit