El doble horitzó del Port de Barcelona

El consell d'administració aprova un pla estratègic per al període 2021-2025 que també estableix escenaris de futur fins al 2040

El Port de Barcelona, en una imatge d'arxiu| iStock El Port de Barcelona, en una imatge d'arxiu| iStock

El Port de Barcelona ha elaborat un pla estratègic per als propers anys. El document que ha aprovat el consell d'administració de l'organisme estableix les bases per al període 2021-2025, però també té com a horitzó el 2040. El 13 de gener es presentarà públicament i se'n coneixeran els detalls. És el quart pla estratègic que fa el port, que centra la missió en la sostenibilitat i la generació de prosperitat a la comunitat. 

De cara al 2040, "la imatge de futur que volem per al Port de Barcelona és ser un smart logistics hub caracteritzat per la seva sostenibilitat, multimodalitat, agilitat, resiliència i transparència", segons ha explicat l'empresa a través d'un comunicat.  

Els objectius estratègics a curt termini es divideixen en tres àmbits. Pel que fa a les finances, es fixa un creixement del valor del comerç exterior fins als 70.000 milions d'euros l'any 2025. La fita de sostenibilitat és tenir un 50% dels molls de contenidors i ro-ro electrificats, a més de disposar d'una xarxa provisional i connexions OPS consolidades o amb projectes d'electrificació en marxa. Finalment, a nivell social, l'objectiu és arribar a 40.000 persones en plantilla regular i augmentar la qualitat de la feina. 

Més informació
El tràfic al port de Barcelona remunta al novembre
El Port de Barcelona estrena una àrea d'innovació
El Port de Barcelona vol reiniciar l'activitat el 2021
Avui et destaquem
El més llegit