El Port de Barcelona, premiat per la reducció d'emissions de CO2

La consultora Ernst & Young certifica que la infraestructura assoleix els objectius marcats per disminuir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle

La flota de vehicles elèctrics del Port de Barcelona és una de les actuacions per reduir les emissions de CO2 | Cedida La flota de vehicles elèctrics del Port de Barcelona és una de les actuacions per reduir les emissions de CO2 | Cedida

El Port de Barcelona ha rebut el premi Lean & Green per la reducció d'emissions de CO2. En concret, l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) l'ha entregat per assumir el compromís de reduir un 20% les emissions en cinc anys. El port es va adherir a la iniciativa al juliol de l'any passat per tal de disminuir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. 

La infraestructura ha posat en marxa diverses mesures per complir amb els requisits de sostenibilitat i rendibilitat. La consultora Ernst & Young és l'encarregada de certificar si el Port de Barcelona assoleix els objectius. La primera actuació en aquesta línia consisteix a renovar la flota pròpia de vehicles 100% elèctrics. Això ja ha permès reduir les emissions en 50 tones de CO2. 

Més info: El Port de Barcelona, líder en la descarbonització del transport

Una segona acció és modernitzar l'enllumenat públic amb tecnologia LED i assegurar que l'energia provingui en un 100% de fonts renovables, fet que suposa l'estalvi de 5.000 tones de CO2. Tot això es complementa amb els plans de millora de la qualitat de l'aire i de l'aigua, l'aposta pel gas natural liquat com a combustible net i el projecte d'electrificació dels molls, segons ha informat el mateix port a través d'un comunicat.

Lean & Green és una plataforma europea centrada en la reducció de les emissions associades a la cadena de subministrament. Aquesta iniciativa treballa amb empreses de tots els sectors i té com a finalitat assolir els objectius de la Convenció del Clima a París (COP21). 

Més informació
El Port crea un càrrec per impulsar la transició energètica
El Port de Barcelona electrificarà els molls en set anys
Avui et destaquem
El més llegit