El Port de Barcelona donarà suport a tres dels projectes de Ports 4.0

Les iniciatives Smart ecoReefer, Clever-Volume i GuideMe rebran finançament i suport per part de la institució

Les iniciatives Smart ecoReefer, Clever-Volume i GuideMe rebran suport del Port de Barcelona | EP Les iniciatives Smart ecoReefer, Clever-Volume i GuideMe rebran suport del Port de Barcelona | EP

El Port de Barcelona ha anunciat el seu suport a tres dels nou projectes que rebran finançament del programa Ports 4.0. La institució ha triat les iniciatives Smart ecoReefer, Clever-Volume i GuideMe, que rebran un finançament de 955.120, 424.167 i 113.280 euros, respectivament, per oferir-hi un suport emmarcat en el pla d'impuls a l'emprenedoria en el sector portuari de Puertos del Estado.

Smart ecoReefer, un projecte de la companyia Industrial Processes Outsorcing Services, desenvoluparà una solució tecnològica de control de la temperatura per a la logística. Smart oferiria un sistema de control de la temperatura per als contenidors dedicats al transport de productes agroalimentaris, especialment aquells que faran trajectes especialment llargs, pels que encara no es comptava amb una solució tècnica, logística o ecològica de qualitat.

Clever-Volume, una solució desenvolupada per Geomodel 3D Modeling Studio, serviria per millorar el volum dels residus sòlids que lliuren els vaixells al port amb un sistema de sensors que en calcula el volum amb un alt grau de precisió. Amb aquest aparell, que eliminaria la necessitat de supervisors de residus, s'optimitzaria el procés de neteja i eliminació de les restes. La prova pilot de la nova tecnologia que es va dur a terme al mateix Port ha demostrat que permetria un estalvi dels costos derivats de la gestió de residus d'uns 136.000 euros l'any.

Per la seva banda, GuideMe és una eina desenvolupada per una startup que serviria per optimitzar el flux de passatgers de creuers al Port i la ciutat. El sistema fa servir una combinació de tecnologia GPS, IA i anàlisi de dades per proposar als visitants itineraris personalitzats de forma automàtica, segons qüestions com les preferències de l'usuari, el temps d'escala al port, la categoria del creuer o les característiques de trànsit de cada ciutat.

Més informació
El Port de Barcelona creix fins nivells previs a la pandèmia
Avui et destaquem
El més llegit