El potencial femení de l’Academy for Women Entrepreneurs

Classes magistrals amb dones brillants que aporten el seu coneixement en l’àmbit de la innovació i la emprenedoria

En marxa la segona edició de l’Academy for Women Entrepreneurs | Cedida En marxa la segona edició de l’Academy for Women Entrepreneurs | Cedida

El Consolat General dels Estats Units a Barcelona i Foment del Treball, han llançat la segona edició a Catalunya i la quarta a tot l’Estat, del programa de formació per a dones emprenedores Academy for Women Entrepreneurs (AWE) que enguany tindrà lloc a Barcelona. Com el seu nom indica, es tracta d’un programa d’emprenedoria gratuït finançat pel Departament d’Estat dels EUA amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de projectes emprenedors que estiguin liderats per dones. 

La formació consta de set sessions presencials i un curs de formació en línia intensiu de l’Escola de Negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, anomenat DreamBuilder. A Catalunya ​​el programa el lidera Foment del Treball amb la col·laboració d’EPSON, DWF-RCD, Tech Barcelona i Wayra Barcelona. El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha destacat la importància de renovar un any més aquest programa, com una “aposta més de Foment del Treball a favor del lideratge de les dones”.

Segons la cònsol general del Consolat General dels EUA, Katie Stana, aquesta aliança és “essencial per donar suport a les emprenedores per treballar i assumir riscos. També s’impulsa els ecosistemes empresarials per l’accés del finançament de forma equitativa”. Stana apunta que “és important comptar amb la xarxa de connexió de més de 160.000 persones de 80 països que han participat en el programa AWE en l’àmbit global”.

Stana: “aquesta aliança és essencial per donar suport a les emprenedores per treballar i assumir riscos”

Segons la directora del departament d’Innovació de Foment, María Mora, avui s’obren les inscripcions i hi poden participar emprenedores amb empreses emergents dels últims 4 anys o que tinguin una idea avançada i estiguin a punt de llançar-la. D’aquí se n’escolliran 30 per formar part de la iniciativa.

Entre les ponents i facilitadores destaca l'empresària digital Mar Alarcón, l'exdirectora de VIA Empresa Laia Corbella, l'experta en startups i membre de Tech Barcelona Mar Galtés, la CEO de Red Points Laura Urquizu i la pròpia Maria Mora, de Foment del Treball.

El programa AWE es va implantar a Espanya l’any 2019 i des de llavors hi han participat 150 dones de les Illes Canàries, València, Sevilla, Aragó i Catalunya (30 en l’edició del 2021). Aquesta quarta edició d’AWE a Espanya es desenvoluparà a Catalunya, Castella la Manxa, Andorra i Múrcia.

Avui et destaquem
El més llegit