El preu de l'habitatge puja un 5,2% a Catalunya

El cost dels pisos nous s'incrementa prop del 5% interanual, mentre que els de segona mà augmenten un 5,2% durant el segon trimestre del 2019

En comparació amb el primer trimestre de l'any, els preus de l'habitatge pugen un 1,3% | iStock En comparació amb el primer trimestre de l'any, els preus de l'habitatge pugen un 1,3% | iStock

El preu mitjà de l'habitatge ha pujat un 5,2% a Catalunya durant el segon trimestre de l'any en comparació amb el mateix període del 2018. segons l'Índex de Preu d'Habitatge publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En comparació amb el primer trimestre de l'any, els preus han pujat un 1,3%. Per tipologia, el preu de l'habitatge nou ha registrat un increment de gairebé el 5% interanual i el de segona mà ha pujat un 5,2%.

La majoria de comunitats disminueixen la seva taxa interanual en el segon trimestre del 2019 en comparació amb el tres primers mesos de l'any. Els descensos més pronunciats es produeixen a Cantàbria -amb una baixada del 3,5%-, a la Comunitat de Madrid -3,5% i a Catalunya -2,4%-. Al conjunt de l'Estat, en el segon trimestre s'ha registrat un increment del preu de l'habitatge del 5,3% interanual i de l'1,2% trimestral.

Més informació
Les execucions hipotecàries s'eleven un 31,26% en un any
La compravenda d'habitatges s'enfonsa un 10% al juny
El 70% dels joves catalans gasten prop de la meitat del sou en l'habitatge
Avui et destaquem
El més llegit