El preu del lloguer cau un 3% el tercer trimestre

L’arrendament a Catalunya s’ha situat en els 11,99 euros per metre quadrat, un 48% més que la mitjana espanyola

El màxim històric del preu del lloguer a Catalunya es va produir el gener del 2018| iStock El màxim històric del preu del lloguer a Catalunya es va produir el gener del 2018| iStock

Els preus del lloguer a Catalunya han caigut un 3% durant el tercer trimestre de l’any respecte als tres mesos anteriors i s’ha situat en els 11,99 euros per metre quadrat, segons les dades de l’Índex Immobiliari de Fotocasa. Aquest valor se situa un 48% per sobre de la mitjana espanyola, que al setembre s’ha situat en els 8,10 euros per metre quadrat.

Per demarcacions, a la de Barcelona els preus han crescut un 0,3% (situant-se en els 13,96 euros per metre quadrat), mentre que han caigut un 2,6% a Lleida (5,46 euros per metre quadrat), un 4% a Tarragona (6,29 euros per metre quadrat) i un 4,1% a Girona (6,73 euros per metre quadrat).

Segons ha indicat la directora d’Estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio, l’índex “segueix oferint dades que reflecteixen una tendència de normalització dels preus del lloguer”.

Catalunya és el segon territori de l’Estat on el preu de l’habitatge ha estat més alt el setembre, superat només per Madrid. El màxim històric a Catalunya es va produir el gener del 2018, quan es van assolir els 12,88 euros per metre quadrat. Des d’aleshores ha acumulat un descens del 6,9%.

Cerdanyola del Vallès, on més creix el preu de l'habitatge

Segons l'estudi de Fotocasa, el preu mitjà de l'habitatge ha pujat en 18 dels 46 municipis catalans analitzats. L'augment més destacat correspon a Cerdanyola del Vallès, amb un creixement del 10,8%, mentre que en el cas contrari es troba Vic, amb un increment de només el 0,8%. D’altra banda, les caigudes més pronunciades s'han produït a Lloret de Mar (-27,5%) i El Vendrell (-10,9%), fins a assolir els 5,78 euros per metre quadrat i els 6,39 euros, respectivament.

Pel que fa als districtes de Barcelona, a Sant Andreu és on s'ha produït un major increment del preu del lloguer, amb un creixement del 6,3% (12,92 euros per metre quadrat), seguit de Nou Barris, amb un 5% més (12,62 euros) i Sants-Montjuïc, amb un 2,2% més (14,79 euros).

Més informació
El lloguer cau un 3,8% a l'agost a Catalunya
Ja val més comprar que llogar (o la fatiga del mercat immobiliari)
Qui resol el trencaclosques de l’habitatge a Barcelona?
Avui et destaquem
El més llegit