La baixada del preu de la llum resta cinc dècimes a l'IPC

Una pujada més moderada que al febrer del 2020 del cost dels paquets turístics i serveis d'allotjament contribueix a mantenir els preus al mateix nivell que l'any passat

El preu de l'electricitat condiciona l'IPC de febrer | iStock El preu de l'electricitat condiciona l'IPC de febrer | iStock

L'IPC al febrer s'ha situat al 0% en comparació al mateix mes del 2020. Això suposa cinc dècimes per sota que la variació de gener i, en taxa mensual, una reducció del 0,6%. Aquest descens ha estat causat per l'abaratiment dels preus de l'electricitat. També hi ha contribuït una pujada més moderada que fa un any del cost dels paquets turístics i els serveis d'allotjament. 

Segons les dades avançades que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'Índex de Preus de Consum també s'ha vist influït per un augment de preu dels carburants i combustibles, contraposada al descens de febrer del 2020. L'IPC de gener, del 0,6%, va suposar la primera taxa positiva després de 10 mesos en negatiu a causa de la pandèmia. 

Així, les dades de febrer són el segon mes consecutiu amb una taxa positiva. En canvi, entre gener i febrer, l'IPC ha baixat un 0,6%, fet que suposa el primr retrocés des de juliol. Per la seva banda, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA, per les sigles en castellà), ha situat la taxa interanual en el -0,1%, cinc dècimes per sota del mes anterior. Les dades definitives seran publicades el 12 de març. 

 

Més informació
Els preus del 2021
Avui et destaquem
El més llegit