Els preus industrials pugen un 10,2% durant el juny

L’augment al conjunt de l’estat ha arribat al 15,4%, el major increment des de 1983

Els preus de la indústria catalana han registrat durant el mes de juny el seu increment més important des del 2003 | ACN Els preus de la indústria catalana han registrat durant el mes de juny el seu increment més important des del 2003 | ACN

La taxa anual de l'Índex de Preus Industrials general a Catalunya va pujar un 10,2% durant el mes de juny, una dècima més que el creixement registrat al mes de maig. Segons la informació publicada per l'Institut Nacional d'Estadística, es tracta del major augment de l'IPRI des del 2003, quan es va extreure per primera vegada aquesta dada al país.

El sector de l'energia, amb un augment del 23,5%, i el dels béns intermitjos, amb un increment del 14,8%, han estat els principals artífex de la crescuda en aquest índex. Al conjunt de l'estat, la pujada ha estat encara més pronunciada: l'Índex de Preus Industrials espanyol va registrar durant el mes de juny un increment del 15,4%, dues dècimes per sobre de la dada del maig. En aquest cas, es tracta de l'increment més gran des del 1983.

Per destí econòmic dels béns, els intermitjos destaquen entre els sectors amb una influència positiva, amb una variació positiva del 13,7%, prop d'un punt per sobre del mes anterior per la pujada de preus en fabricació de productes bàsics de ferro, acer i ferroaleacions. També van pujar els béns de consum no durador, amb una taxa del 4,5%, dues dècimes superior a la del maig.

Més informació
Els preus industrials registren un increment històric a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit