Ryanair rebaixa les seves previsions i cau un 12,5% a la borsa

L'aerolínia irlandesa es veu obligada a modificar les seves estimacions de beneficis i les redueix un 12% a causa de les vagues i l'encariment del petroli

Ryanair eliminarà avions de les seves bases d'Eindhoven, Bremen i Niederrhein Ryanair eliminarà avions de les seves bases d'Eindhoven, Bremen i Niederrhein

Els títols de Ryanair han caigut un 12,5% a la Borsa de Dublín, després que l'aerolínia hagi rebaixat les seves previsions de benefici en un 12% per a l'exercici complert a causa de les diferents vagues, l'última divendres passat. Això ha comportat que les reserves caiguin per damunt del que s'havia previst, així com l'encariment del petroli. El barril de Brent ja supera els 83 dòlars.

Més info: Ryanair cancel·la 158 vols

La companyia irlandesa ha situat la seva cotització per sota dels 12 euros del seu nivell més baix en gairebé dos anys, després que caigués un 27% des de les primeres vagues del juliol. Per aquest motiu, Ryanair ha modificat les seves previsions i, malgrat estimaven que la forquilla de beneficis estaria entre els 1.250 i els 1.350 milions d'euros, les ha rebaixat fins els 1.100 o 1.200 milions d'euros.

Per evitar que això torni a passar, l'aerolínia ha anunciat que retallarà la seva capacitat en un 1% per a la temporada d'hivern i eliminarà avions de les seves bases d'Eindhoven, Bremen i Niederrhein per donar resposta a un context de tarifes més baixes, preus més alts de combustible i costos més elevats. Ara bé, no descarta noves parades, cosa que podria requerir d'una nova reducció de les seves previsions per a l'exercici complert del 2018.

A més, els beneficis també estaran afectats per els costos de les compensacions als passatgers i per l'augment del 10% en els preus del carburant. Ara estima que la seva factura per combustible augmentarà fins els 460 milions d'euros, pràcticament un 7% més del que va preveure en un principi.

Però l'augment del preu del petroli està repercutint en tot el sector aeri, que està registrant caigudes importants. Per exemple, easyJet d'un 7%, Air France-KLM d'un 3,99% i Lufthansa d'1,98%.

Més informació
Ryanair cancel·la 190 vols amb 30.000 passatgers afectats
Tornen les vagues a Ryanair
Avui et destaquem
El més llegit