La primera xarxa social turística col·laborativa del món és catalana

Catalunya serà el primer país a deixar testimoni digital de tot el seu patrimoni turístic

Catalunya será el primer país en dejar testimonio digital de todo su patrimonio turístico | Cedida Catalunya será el primer país en dejar testimonio digital de todo su patrimonio turístico | Cedida

Diskover neix a Catalunya amb la vocació de convertir-se en el millor assistent turístic digital i primera xarxa social col·laborativa del món que facilitarà la descentralització i desestacionalització del turisme. L'aplicació està pensada per als amants del turisme sostenible, el comerç de proximitat, i pels aficionats a la història i a la descoberta de curiositats.

Amb el suport d’algunes cambres de comerç, consells comarcals, patronats de turisme, i amb la col·laboració d’alguns municipis i associacions d’arreu del territori, Diskover va començar la seva trajectòria fa quatre mesos. Ara, amb la seva darrera actualització, l’aplicació busca "fer de Catalunya el primer país del món a deixar testimoni digital de tot el seu patrimoni turístic", de forma col·laborativa i en una única plataforma.

L’empresa catalana facilita que siguin els mateixos usuaris els qui, conjuntament amb gestors culturals, institucions, i el teixit associatiu del país, deixin constància de Catalunya, tot creant una plataforma en la qual tothom pot aportar el seu coneixement i dir la seva. Josep Lluís Larriba-Pey, un dels seus fundadors, afirma que “és com tenir Google Maps, Wikipedia, Reddit, TripAdvisor en una sola aplicació i ara permet que tothom hi afegeixi la memòria popular”.

Des d'activitats i espais culturals, passant per fets històrics, els costums, les tradicions i festes, fins a comerç local, restauració, curiositats, personatges i experiències, la plataforma de Diskover permet connectar amb els habitants, la seva cultura, les seves llegendes, i les seves activitats, perquè està feta per salvaguardar el coneixement del país. En paraules del CEO, Julià Sánchez: "Els fets històrics que ens van explicar els avis, aquells paisatges espectaculars que mai oblidarem, les rutes en bicicleta o les vies ferrades amb els amics, conformen el patrimoni turístic del nostre país i no ens ho podem perdre".

Avui et destaquem
El més llegit