La producció industrial reverteix la tendència i cau un 5,8%

La davallada ve motivada per la menor fabricació de béns de consum durador i béns d'equip

Un treballador manipulant ampolles de vi en una cadena de producció | ACN Un treballador manipulant ampolles de vi en una cadena de producció | ACN

La producció industrial a Catalunya durant el mes d'octubre ha caigut un 5,8% respecte al mateix període de l'any passat, trencant la tendència a l'alça dels últims mesos. Segons les dades provisionals publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la davallada de l'Índex de Producció Industrial a Catalunya (IPI) contrasta amb les dades del mes de setembre, quan l'índex va experimentar un creixement del 0,5%. La caiguda de la producció ve motivada per l'evolució de la fabricació de béns de consum durador i béns d'equip, que s'ha reduït un 11,1% i un 10,6%, respectivament. En el conjunt de l'Estat, l'IPI ha caigut un 6,1% interanual durant el mes d'octubre, una taxa 5,5 punts inferior respecte al setembre.

A Catalunya, tots els sectors han presentat taxes interanuals negatives. A banda dels béns de consum durador i els béns d'equip, cal destacar la caiguda de la producció d'energia (-7%) i la dels béns de consum no durador (-6,1%). El sector dels béns intermedis ha estat el menys afectat, amb una reducció de la producció de l'1% interanual.

Pel que fa a l'acumulat de l'any, la fabricació industrial a Catalunya és un 11,4% inferior al mateix període de l'exercici anterior arran de la crisi de la covid-19. En el conjunt de l'Estat, la caiguda acumulada de l'IPI és del 10,9% interanual.

Mentrestant, pel que fa als diferents sectors a tot l'Estat, les majors caigudes durant el mes d'octubre s'han produït a la indústria del cuir i el calçat (-29,7%), a la fabricació de materials pel transport (-20,8%) i a la fabricació de maquinària i equip (-20%). Per altra banda, la indústria tèxtil (+4,1%), la producció de vehicles de motor (+4,2%) i la fabricació de cautxú i plàstics (+4,6%) han estat les activitats econòmiques que més han incrementat la producció durant l'octubre.

Més informació
El confinament fa caure un 60% la producció de la DO Penedès
L’empresariat valencià insisteix a no parar la producció
Avui et destaquem
El més llegit