La producció industrial creix un 3,3% a Catalunya

El creixement se situa tres punts per sota de la mitjana espanyola, on ha crescut un 6,4%

Complex industrial de Repsol a Tarragona | ACN Complex industrial de Repsol a Tarragona | ACN

La producció industrial a Catalunya ha crescut un 3,3% al juny respecte del mateix període de l'any passat, segons dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística. El creixement, però, se situa tres punts per sota de la mitjana espanyola, on ha crescut un 6,4%. Per sectors, a Catalunya els béns intermedis i els béns d'equip han registrat una caiguda de la producció d'un 1,4% i un 0,1% respectivament en termes interanuals. Tanmateix, els productes energètics tornen a créixer, amb un increment de l'11,8% respecte del mateix període de l'any passat, després de tancar el mes de maig d'aquest any en xifres negatives (-3,7%).

Els béns de consum tanquen el sisè mes de l'any amb un increment interanual del 7,3%, cosa que suposa un descens en comparació al registre del maig passat (11,9%). Els béns de consum durador han crescut un 5,6% interanual, un descens del ritme de creixement de més de sis punts respecte del mes anterior (11,5%). Pel que fa als béns de consum no durador, han registrat un increment del 7,4%, que suposa una caiguda en comparació amb la xifra del mes de maig (11,9%).

La diferència respecte al conjunt de l'Estat en el creixement de la producció industrial en comparació amb l'any passat també es nota en l'acumulat de l'any que a Catalunya és d'un 1,7% més fins al juny, mentre que la dada espanyola és del 3,5%. La comunitat on més va pujar l'activitat industrial al juny van ser les Illes Balears, amb un 32,9%; seguit de Castella – la Manxa amb un 14,6% i l'Aragó, amb un 12,5%. Per contra, Castella i Lleó (-2,2%), Cantàbria (-3,4%) i La Rioja (-4,7%) són les regions que presenten un Índex de Producció Industrial negatiu al maig.

Per categories, els productes energètics són els que més van augmentar, amb un increment del 14,5% interanual; seguits dels béns d'equip, amb un 10,5%; els béns de consum no durador, un 6,1%; els béns de consum durador un 5,3%, mentre que els intermedis van caure un 0,7%.

Més informació
Indus col·labora a la hidrogenera verda d'Iberdrola a la Zona Franca
La xifra de negocis a la indústria es dispara un 24,9%
Les oportunitats i les amenaces del nou paradigma de la indústria 4.0
Avui et destaquem
El més llegit