Projectes del sector de semiconductors s'interessen per invertir fins a 1.600 MEUR a Catalunya

El sector ha anat guanyant pes sobretot en la fase de disseny de xips i ja compta amb 86 empreses i 4.400 treballadors

Trobada del president del Govern, Pere Aragonès, amb representants del sector dels microxips a Catalunya | ACN Trobada del president del Govern, Pere Aragonès, amb representants del sector dels microxips a Catalunya | ACN

Més de 22 projectes de semiconductors, un component electrònic al centre de les tensions del mercat global, s'interessen per invertir a Catalunya, segons ha anunciat el president del Govern, Pere Aragonès, en una reunió amb representants del sector al Palau de la Generalitat. Si es concretessin tots, suposaria una inversió de 1.600 milions d'euros i la creació de 1.800 llocs de treball en els propers dos o tres anys. El sector dels semiconductors ha guanyat pes en els últims anys i ja té 86 empreses, 12 centres d'investigació i recerca, 6 universitats i dona feina a 4.400 persones a Catalunya. "Tenim la seguretat que disposem de tots els ingredients per donar un pas endavant", ha dit Aragonès.

Ara mateix, el sector especialitzat català factura 160 milions d'euros, una xifra moderada però fonts del Govern remarquen que "el potencial del sector és il·limitat". Aquesta xifra no inclou les inversions anunciades recentment com les d'Intel que destinarà 400 milions d'euros per obrir un laboratori de disseny de semiconductors, conjuntament amb el Barcelona Supercomputing Centre (BSC).

Inversió de 1.600 milions d'euros i la creació de 1.800 llocs de treball en els propers dos o tres anys

Prop d'un 40% de les companyies es dediquen a la fase de dissenys dels xips, una de les tres fases de la cadena de valor de fabricació d'aquests materials que es necessiten en gran quantitat per fer funcionar els dispositius electrònics i que principalment es fabriquen a Àsia.  

Més info: Inversió de 12 MEUR a Viladecans per desenvolupar semiconductors

El Govern ha defensat que el potencial de Catalunya per atraure inversió del sector descansa sobre quatre potes: la realitat "industrialment més sòlida" que la resta de l'Estat, l'ecosistema digital i tecnològic madur, la presència d'infraestructures científiques com el BSC o l'ICFO i la capacitat de generar talent especialitzat amb 6 universitats que ofereixen formació vinculada al sector.

Més informació
La firma de semiconductors MPS construirà una seu a l'Hospitalet de Llobregat
Les Cambres creen FabCat per promoure la fabricació de semiconductors a Catalunya
El cas de Taiwan i els semiconductors
Avui et destaquem
El més llegit