El Port navegarà fins a Colòmbia

El Port de Barcelona i la Comunitat Portuària han modificat el destí de viatge arran la situació dels mercats asiàtics

El Port de Barcelona | iStock El Port de Barcelona | iStock

El Port de Barcelona ha començat els preparatius per a la Missió Empresarial d’aquest any, que tindrà com a destí Colòmbia. Juntament amb la Comunitat Portuària, el Port ha decidit modificar el destí d’aquest viatge comercial −inicialment Tailàndia−, donats els últims esdeveniments a l’Àsia en relació amb el coronavirus i tenint en compte la incertesa existent respecte a la resposta que tindria aquest viatge per part de les empreses, operadors logístics i portuaris.

Segons un comunicat, el Port ha analitzat detingudament la situació actual a l’Àsia i lamenta haver de prendre aquesta decisió però a dia d'avui l'alarma existent respecte al desenvolupament i expansió del coronavirus i la incertesa de l’evolució dels mercats asiàtics per aquesta causa fa aconsellable posposar sine die el viatge i concentrar esforços en la missió a Colòmbia.

El Port ha deixat clar que aquesta no ha estat una decisió fàcil, ja que Tailàndia és un mercat molt interessant tant per al Port de Barcelona com per a les empreses de la Comunitat Portuària. Però per l'entitat és prioritari evitar posar en situació de risc a les persones que formen part d’aquests viatges empresarials.

Colòmbia, un soci comercial fort

La Missió Empresarial coincidirà amb la celebració de la primera edició del Saló Internacional de la Logística SIL Americas, que tindrà lloc a Barranquilla del 21 al 23 d’octubre. El SIL Americas està organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona conjuntament amb Corferias i la Federació Colombiana d'Agents Logístics en Comerç Internacional, FITAC. Aquest espai vol esdevenir la principal plataforma de generació de negocis en l’àmbit logístic de la regió Andina, Centre Amèrica i el Carib, tal i com el SIL Barcelona ho és en l’àmbit del sud d‘Europa i de la Mediterrània.

Més info: Colòmbia: negocis més enllà de Bogotà

Colòmbia és un dels socis comercials més importants del Port de Barcelona i un mercat en expansió. Així ho demostren les xifres de tràfic dels darrers anys. El 2019, el tràfic de contenidors amb els ports colombians va superar els 23.000 TEU (Twenty Equivalent Unit o contenidor de 20 peus). Les exportacions van créixer un 10% i les importacions ho van fer un 32%. En tràfic total, el moviment de mercaderies entre el Port de Barcelona i Colòmbia l’últim any va ser de més de 392.000 tones, registrant un increment del 8,3% respecte l’any 2018.

Més informació
Port de Barcelona: incertesa, desacceleració i més diners per a l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit