El Govern central activa la pujada del salari mínim

El Ministeri de Treball convoca els sindicats i les patronals per debatre sobre la mesura l'1 de setembre

Yolanda Díaz, ministra de Treball, que negociarà la pujada del salari mínim | Europa Press Yolanda Díaz, ministra de Treball, que negociarà la pujada del salari mínim | Europa Press

La setmana que ve començaran les negociacions per pujar el salari mínim interprofessional (SMI). El Ministeri de Treball ha convocat els sindicats i les patronals per a l'1 de setembre per fer el canvi a finals d'any, segons ha publicat El País. Tot i així, l'augment dels sous més baixos està subjecte a que es mantinguin les dades positives d'ocupació. 

Aquesta primera reunió serà de caràcter tècnic, és a dir, no hi participaran les cares més visibles de cada part: la ministra Díaz, els secretaris generals de CCOO -Unai Sordo- i d'UGT -Pepe Álvarez-, i els líders de les patronals CEOE -Antonio Garamendi- i CEPYME -Gerardo Cuerva-. 

L'increment podria ser al voltant dels 12 o 19 euros, segons les primeres informacions, tot i que Treball no té una proposta inicial per presentar a la reunió. Els sindicats són partidaris d'equiparar l'augment a la pujada dels preus, de gairebé un 3% els darrers mesos. Els empresaris, en canvi, consideren que després dels mesos complicats per a les empreses per la crisi provocada per la covid-19 no és una mesura adequada. 

Aquesta reactivació de l'assumpte arriba després que a finals de l'any passat les discrepàncies en el si de l'Executiu espanyol acabessin amb la congelació del salari mínim. 

Més informació
Un salari mínim més alt perquè Catalunya guanyi competitivitat
El salari mitjà de Catalunya, un 2,2% més alt
Avui et destaquem
El més llegit