El RACC crea un planificador de viatges amb intel·ligència artificial

L’algoritme de l’aplicació segueix criteris de turisme responsable

Imatge d'una carretera | iStock Imatge d'una carretera | iStock

El RACC ha impulsat la creació del primer planificador de viatges, a mida, amb intel·ligència artificial. Aquesta eina permet als usuaris dibuixar el seu pla de viatge personalitzat en només un minut, minimitzant en un alt grau tot el soroll derivat de les cerques a la xarxa. Els principals paràmetres són la destinació, les dates del viatge i el pressupost.

En paral·lel, la plataforma també recull informació d'utilitat com la documentació obligatòria, vacunes, alertes sanitàries, idiomes, gastronomia o tipus d'endoll. RACC Explorar és gratuïta per tothom, independentment de si ets soci o no de l'entitat. Les interioritats del projecte s'han ha estat gestionat des de l'àrea tecnològica del RACC amb la col·laboració de persones prescriptores del món dels viatges.

Recentment, el RACC ha assolit la Three-Star level del Environmental Accreditation Program de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), màxima homologació de l'organisme sobre el compromís mediambiental. El programa de la FIA d'acreditació mediambiental està dirigit als agents del món de l'esport del motor i del món de la mobilitat per ajudar-los a mesurar i millorar el seu rendiment ambiental. El programa proporciona tres nivells marc per acreditar les seves activitats, dels quals les 3 estrelles és la màxima qualificació.

Per assolir aquest reconeixement de la FIA a la gestió mediambiental com a Club de serveis a la mobilitat, el RACC ha centrat esforços a aplicar iniciatives per fer la seva activitat cada dia més sostenible. Aquest procés va començar el 2016 amb el càlcul de la petjada de carboni de la flota d'assistència en carretera i el diagnòstic ambiental del Grup RACC.

Paral·lelament, el club ha dut a terme la renovació progressiva de la flota amb vehicles elèctrics o híbrids, així com una reducció de consums de combustible. Des del 2020, a més s'impulsa formació periòdica dels mecànics en conducció eficient i una monitorització continuada del consum de tota la flota, les emissions (CO2, Nox i PM10) i els hàbits de conducció.

Més informació
El RACC assoleix la màxima homologació sobre el compromís mediambiental
Josep Mateu: "Superilles sí, però ara no"
El RACC impulsa un Punt Bici a Mataró
Avui et destaquem
El més llegit