Com es reastregen els possibles contactes covid-19 al tren?

Les autoritats sanitàries han sol·licitat informació de 144 viatgers d'AVE i trens de Llarga Distància per evitar la transmissió del virus

Passatgers a punt de pujar a un tren de l'AVE | ACN Passatgers a punt de pujar a un tren de l'AVE | ACN

El bitllet personalitzat d'AVE i Llarga Distància -que va implantar Renfe l'abril passat- permet rastrejar els possibles casos de coronavirus entre els passatgers d'un tren. Les autoritats sanitàries han sol·licitat informació dels contactes estrets de 144 viatgers des que es va implantar la mesura per ajudar a evitar la transmissió del virus. Aquests 144 passatgers formen part dels més de cinc milions que han fet algun trajecte amb AVE o tren de Llarga Distància des de finals d'abril.  

Segons ha anunciat Renfe a través d'un comunicat, aquest sistema permet mantenir una coordinació estreta amb les autoritats sanitàries i facilitar-los dades de contacte -com el telèfon mòbil o el correu electrònic- quan una persona ha viatjat amb tren essent positiva de covid-19. En total, les autoritats han pogut contactar amb unes 1.500 persones per mitjà d'aquest mètode, que havien compartit transport amb algun cas positiu.  

L'empresa recorda que alguns estudis avalen la seguretat del tren per viatjar durant la pandèmia, ja que s'apliquen mesures higièniques i sanitàries per reduir el risc de contagi. La presa de la temperatura abans d'accedir tots els passatgers al tren n'és un exemple, així com l'obligatorietat de portar sempre una mascareta posada que cobreixi el nas i la boca.

Més info: Renfe fa via cap al bitllet personalitzat

Segons un informe realitzat per l'organisme de seguretat ferroviària del Regne Unit (RSSB), el risc de contreure coronavirus mentre es viatja en tren és d'un de cada 11.000 passatgers, fet que situa la probabilitat en menys del 0,01%. En cas de portar mascareta, el risc es redueix a la meitat, un de cada 20.000 viatgers (un 0,005%).  

Més informació
Renfe es posa les piles amb IA per regular l'aforament
Entrar al tren amb la targeta de crèdit
Avui et destaquem
El més llegit