Les rebaixes enfonsen l'IPC al gener

Els preus cauen nou dècimes fins al 0,9% sobretot pel decreixement del vestit i el calçat

El període de rebaixes comença amb bones perspectives pels comerciants El període de rebaixes comença amb bones perspectives pels comerciants

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya han caigut nou dècimes el gener respecte el desembre de l'any passat per les rebaixes, i la taxa interanual s'ha rebaixat tres dècimes, fins al 0,9%, segons dades fetes públiques aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El refredament d'aquesta taxa anual de la inflació s'ha produït també per la forta pressió a la baixa que ha protagonitzat la caiguda del preu de la factura elèctrica per contra de la pujada que va registrar al gener del 2017.

En el conjunt d'Espanya, la inflació ha retrocedit un 1,1% el gener en relació al mes anterior i ha retallat la seva taxa interanual cinc dècimes, fins al 0,6%, el nivell més baix en 14 mesos. Catalunya és la comunitat amb una taxa interanual més alta, seguida de les Canàries (0,8%), les Balears (0,7%) i la Comunitat de Madrid (0,7%), mentre que en l'extrem oposat se situa Ceuta, amb un -0,3%.

A Catalunya, els preus que més han baixat, i amb diferència, han estat els del vestit i el calçat, amb un decrement del 15,4%, seguits, a gran distància, pels de l'oci i la cultura, que ho han fet un 1,6%. No s'han produït grans augments de preus en la resta de segments, si bé destaca l'increment de nou dècimes en el transport.

Per províncies, Lleida és la que presenta una inflació més baixa el gener, amb una reculada de l'1,1%, seguida de Barcelona (-0,9%) i de Girona i Tarragona, ambdues amb un decrement del 0,8%. Pel que fa a la taxa interanual, el valor més alt el va registrar Girona amb un 1%, seguida de Barcelona (0,9%), Lleida (0,7%) i Tarragona (0,4%).

Més informació
L'IPC registra la taxa més baixa dels últims 16 mesos
L'IPC tanca l'any pujant menys de l'esperat
L'IPC acaba l'any a 1,2%
Avui et destaquem
El més llegit