El Rebuild reunirà a Barcelona 250 experts de l’edificació

El congrés abordarà els reptes de la digitalització i la sostenibilitat del sector de la construcció

El Rebuild abordarà les noves tecnologies i innovacions del sector de la construcció | iStock El Rebuild abordarà les noves tecnologies i innovacions del sector de la construcció | iStock

Més de 250 professionals i experts internacionals del sector de la construcció i l’edificació es donaran cita els dies 26, 27 i 28 de setembre a Barcelona en el Rebuild, el congrés nacional d’arquitectura avançada i construcció 4.0. Els ponents abordaran els reptes als quals s’enfronta el sector avui en dia: tecnologia i digitalització, eficiència i sostenibilitat i materials i nous sistemes constructius.

Entre els més de 250 ponents hi ha l’ecodissenyadora danesa Petz Scholtus, que aproparà al públic el concepte cradle to cradle o disseny ecològicament intel·ligent. Així mateix, també participaran doctor en arquitectura i fundador i director de la revista Pasajes de Arquitectura y Crítica, Pepe Ballesteros, o el director d’UrbanNext i de l’editorial Actar, Ricardo Devesa.

S’espera que el congrés reuneixi a més de 9.000 arquitectes, constructors, promotors i instal·ladors, segons informen en un comunicat.

Showroom de projectes innovadors

Durant el congrés també hi haurà un espai de showroom en el qual les principals i més innovadores firmes presentaran els nous materials i solucions en sostenibilitat, els nous sistemes constructius i les tecnologies que impulsen la transformació del sector.

Per exemple, la construcció d’espais amb realitat virtual o 3D i la fabricació additiva aplicada a la rehabilitació són alguns dels temes presents durant el congrés. Així mateix, també es mostrarà com dissenyar nous codis tècnics d’edificació o com implementar l’eficiència energètica a llars i edificis, entre d’altres.

“El futur de la construcció està marcat per la necessitat d’apostar per una arquitectura més sostenible, amb espais pensats per la biodinàmica de qualsevol activitat, de la mà de la innovació, l’eficiència energètica i l’economia circular”, ha afirmat el director de Rebuild 2018, Alberto Planas.

Més informació
Habitatges socials amb tecnologia IoT
Avui et destaquem
El més llegit