La construcció entra a l'era moderna de la mà de Rebuild

L'esdeveniment establirà les bases per a la transformació del sector

El director de Rebuild ha assegurat que l'esdeveniment marcarà "un abans i un després" en el món de l'edificació El director de Rebuild ha assegurat que l'esdeveniment marcarà "un abans i un després" en el món de l'edificació

La construcció té ganes de canvi i, precisament per això, el sector ha decidit fer un pas de gegant entrant de cap en l'època de la tecnologia 4.0. L'esdeveniment Rebuild 2018 establirà les bases per a la transformació del món de l'edificació. Així ho ha explicat el seu president, Juan Velayos, aquest dijous durant la presentació -celebrada a la Casa Vicens de Barcelona construïda per Gaudí en honor seu- del que bategen com a un "esdeveniment boutique". Un esdeveniment que tindrà lloc entre el 26 i el 28 de setembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Més info: La construcció vol (i necessita) abraçar la innovació

Velayos ha assegurat que el Rebuild 2018 marcarà "un abans i un després en la convicció general que el sector s'està transformant" i, precisament per això, mostrarà que el món de l'edificació entra a l'era moderna. De fet, el seu director general, Albert Planas, l'ha definit com a un "esdeveniment de la indústria per a la indústria" perquè estarà dedicat cent per cent a professionals i no al públic general.

Tanmateix, però, el president de Rebuild 2018 s'ha lamentat que, malgrat "les companyies que hem nascut en aquesta nova etapa tenim clar on anem, no serà ràpid perquè es tracta d'un sector tremendament anquilosat" i, per tant, "hi haurà constructores que no voldran pujar al carro".

L'eficència és rendible

"Fins que no entenguem que l'eficència és rendible, no entendrem que costa molts diners ser inneficient". Velayos ha estat molt clar a l'hora de parlar sobre la dificultat del món de la construcció per adaptar-se als nous temps, al mateix temps que ha aposat perquè tant la tecnologia com la innovacio siguin l'eix vertebral d'aquest canvi ja que la construcció representa el 50% del consum energètic d'un país.

El Rebuild 2018 aglutinarà professionals de tots els sectors del món de l'edificació

El seu objectiu és "aportar un abans i un després al voltant de la industrialització de l'edificació", ara que la tendència comença a ser "positiva" després de l'inici de la crisi el 2008. Justament per això, l'esdeveniment aglutinarà professionals de tots els sectors vinculats amb la construcció: des de marques vinculades amb l'eficiència energètica fins a d'altres que es dediquen a la sostenibilitat de materials passant per empreses tecnològiques, però també reunirà col·legis professionals i mitjans de comunicació. "Hem creat una agenda especialitzada per a cada perfil professional del món de l'edificació i la restauració", ha subratllat Planas. A més, el 53% dels professionals que hi assistiran provenen de fora de Catalunya.

De fet, més de 200 firmes hi seran presents i moltes empreses fabricants com Roca o Porcenalosa han triat el Rebuild 2018 per tornar al món dels esdeveniments. Amb unes 9.000 prescripcions previstes, comptaran amb 5.300 projectes d'edificació, 250 speakers internacionals, quatre escenaris i més de 20.000 interaccions de negoci.

Més info: REBUILD reunirà més de 9.000 professionals de l'edificació a Barcelona

La idea, segons ha apuntat el director del Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 de Rebuild 2018, Ignasi Pérez, és "centrar-se en els continguts i la quantitat de coneixements", així com "entendre els nous conceptes en què es basen els negocis".

I és que, ha recordat, "encara que representem el 10% del PIB d'un país, no estem digitalitzats" i el fet que aquest sector sigui dels pocs, per no dir l'únic, que produeix menys que fa 50 anys, ha contribuït a aquest "estancament".

Més informació
Els constructors catalans col·laboren amb Rebuild 2018
Avui et destaquem
El més llegit