El registre electrònic de VTC entra en vigor l'1 d'abril

L'objectiu d'aquest sistema és garantir una "competència lleial" entre el sector del taxi i el dels serveis de lloguer de vehicles amb conductor

El nombre de VTC a Barcelona creix un 3,2% al juliol | Cedida El nombre de VTC a Barcelona creix un 3,2% al juliol | Cedida

El registre electrònic dels serveis de lloguer de vehicles amb conductor, els VTC, entra en vigor el proper 1 d'abril, segons s'explicita a la resolució de la Direcció General de Transport Terrestre del Govern espanyol que publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). L'objectiu d'aquest sistema és garantir una "competència lleial" entre el sector del taxi i el de VTC, controlant que aquest últim compleix les condicions de prestació del servei.

Més info: Com regular el taxi i els VTC

Així, des de l'1 d'abril caldrà comunicar al registre qualsevol servei VTC abans de fer-lo. Es podrà fer a través d'una aplicació web allotjada a la seu electrònica del Ministeri de Foment o a través d'un servei web que es podrà integrar a les aplicacions informàtiques de les empreses.

El registre permetrà consultar i controlar tant la contractació prèvia a l'inici dels serveis com la norma segons la qual el 80% dels serveis VTC s'han de prestar a la comunitat autònoma on estigui domiciliada l'autorització.

En el cas de Catalunya, atès que té aquestes competències transferides, els VTC han de constar al registre de la Generalitat, que ja va entrar en servei a finals de l'any passat, i que en les darreres setmanes s'ha adaptat a la nova normativa que estableix els 15 minuts de precontractació.

Més informació
AMB: Una hora per demanar un VTC
Unauto porta a Europa el rebuig als decrets que regulen els VTC
Taxistes i VTC, descontents amb la proposta de decret valencià ‘a la catalana’
Avui et destaquem
El més llegit