Espanya es queda enrere en el reglament europeu de serveis de pagament

El Banc d'Espanya donarà temps addicional per aplicar l'autenticació reforçada en els pagaments electrònics

El Banco de España está trabajando con las autoridades europeas | Europa Press El Banco de España está trabajando con las autoridades europeas | Europa Press

El Banc d'Espanya concedirà un temps addicional als proveïdors de serveis de pagament per fer efectiva la migració cap a solucions que permetin el compliment de la nova normativa que exigeix aplicar una autenticació reforçada del client en els pagaments electrònics en virtut de la nova normativa PSD2, segons ha informat en un comunicat. Aquest dissabte 14 de setembre tots els proveïdors de serveis de pagament europeus hauran d'aplicar el nou reglament europeu, que té entre els seus objectius millorar la seguretat dels pagaments i reduir el frau en el procés d'autenticació, establint requisits per a l'aplicació de l'autenticació reforçada del client, entre uns altres.

A causa de la complexitat dels mercats de pagaments a la UE i a la necessitat de fer canvis que permetin als emissors aplicar l'autenticació reforçada, especialment per als actors involucrats que no tenen la condició de proveïdor de serveis de pagament com els comerços electrònics, l'Autoritat Bancària Europea (EBA) accepta que els supervisors bancaris nacionals concedeixin un temps addicional limitat per a l'aplicació de la nova norma.

En concret, permet que les autoritats nacionals competents treballin de manera excepcional amb els proveïdors de serveis de pagament i la resta de parts interessades, incloent consumidors i comerços, per concedir un temps addicional limitat que permeti als emissors d'instruments de pagament i als adquirentes d'operacions migrar cap a solucions que compleixin amb els nous requisits.

Flexibilitat supervisora

En aquest sentit, el Banc d'Espanya ha comunicat que, en el marc d'aquesta flexibilitat que permet l'EBA, està treballant amb les autoritats europees per assegurar el compliment de la directiva (UE) 2015/2366 de serveis de pagament (PSD2) i del Reglament Delegat (UE) 2018/389 i revisarà els plans de migració que presentin els proveïdors de serveis de pagament.

La flexibilitat supervisora està condicionada al fet que els operadors acordin amb el Banc d'Espanya els seus plans de migració per executar-los de forma urgent. Segons fonts consultades per Europa Press, la majoria de sectors involucrats van sol·licitar formalment al Banc d'Espanya un termini addicional de 14 mesos per a l'entrada en vigor de la norma.

En altres països europeus ja s'han concedit terminis addicionals de fins a 18 mesos, motiu pel qual el sector espera la moratòria per fer efectiva la migració que permetrà el supervisor espanyol se situï dins d'aquesta forquilla. En qualsevol cas, el supervisor espanyol no ha especificat el temps addicional que concedirà a les entitats, ja que la decisió encara està en procés de discussió amb la indústria.

Més informació
El Banc d'Espanya no veu adequat limitar el preu del lloguer
El Banc d'Espanya reclama mesures "atractives" per a la contractació indefinida
El Banc d'Espanya diu adéu als bitllets de 500 euros
Avui et destaquem
El més llegit