Renfe engega la formació de més de 300 persones perquè obtinguin la llicència de maquinista

A l'Hospitalet del Llobregat s'instruiran una quarantena d'alumnes, que hauran de fer més de 1.150 hores lectives

Un dels professors de la formació de maquinistes | ACN Un dels professors de la formació de maquinistes | ACN

Renfe ha començat aquest dimarts la formació de 305 persones per a l'obtenció de la llicència i el diploma que acrediten la formació necessària per a exercir la professió de maquinista. A l'Hospitalet de Llobregat s'instruiran una quarantena d'alumnes, en el centre de formació de l'operadora, situat a la mateixa estació de Rodalies del municipi. El curs té una durada d'un any, i consta de 1.150 hores lectives, de les quals 250 corresponen a pràctiques de conducció.

Enguany, més de 2.400 persones es van inscriure per poder cursar la XV promoció de maquinistes de Renfe, impartit per l'Escola Tècnica Professional de Conducció i Operacions (Etpco), i que s'ofereix a Bilbao, Lleó, Madrid, Santander, Santiago de Compostel·la, Sevilla o València.

Les dades de Renfe indiquen que aquest any 2022 s'han jubilat mig miler de maquinistes de l'operadora pública, però la previsió és que se n'incorporin uns 650, el que suposa una taxa de reposició de l'1,1%. Malgrat aquestes xifres, el coordinador de l'Etpco Barcelona, Javier Ruiz,  ha apuntat que "fan falta maquinistes". "Renfe és l'empresa que més personal té contractat, però estem en un procés de jubilacions i de rejoveniment de la plantilla", ha assegurat. Per la seva banda, Ruiz ha lamentat que "a hores d'ara no s'arriba al 50% de representació de dones, ni de lluny". Actualment, la proporció de dones maquinistes oscil·la entre el 10% i el 20%.

Avui et destaquem
El més llegit