Nou cop a la restauració: només podrà obrir per esmorzars i dinars

El Govern limita l'obertura de bars i restaurants amb un horari restringit, manté obertes les terrasses i l'aforament interior del 30%

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el vicepresident Pere Aragonès | Europa Press La portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el vicepresident Pere Aragonès | Europa Press

El Govern limita l'obertura de la restauració al públic als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de 7.30h a 9.30h i de 13h a 15.30h. A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins les 23h. Això sí, les terrasses continuaran obertes i l'aforament de l'interior dels locals quedarà restringit al 30%.

A més, es prohibeix l'obertura dels bars i restaurants dels centres comercials, una mesura que no s'havia aplicat fins ara i que pretén "reduir la interacció social", segons ha dit la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Tampoc podran obrir els gimnasos dins dels centres comercials, i la resta hauran de mantenir un aforament del 30% i fer totes les activitats amb mascareta. Per tant, les activitats d'alta intensitat s'hauran de fer en espais exteriors o suspendre's.

Per la seva banda, les activitats culturals continuaran obertes amb un aforament del 50% i la mobilitat quedarà restringida a l'àmbit comarcal durant tota la setmana fins l'11 de gener.

Més informació
Bars, restaurants i gimnasos reobren a mig gas
Canya al Govern, la revolta de la restauració i una nova decepció
Avui et destaquem
El més llegit