Retrets entre Hisenda i Govern per les farmàcies

Catalunya ha rebut fins a l'octubre 908 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmic per pagar el deute amb els establiments 

Punt de venda en una farmàcia catalana
Punt de venda en una farmàcia catalana

El ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha lamentat que la Generalitat no va incloure pagaments de convenis de farmàcies a l'agost i setembre d'aquest any malgrat haver rebut 908 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per aquests minoristes.

Creuament de retrets
En una nota de premsa, el ministeri d'Hisenda ha assegurat que la Generalitat, de la mateixa manera que la resta de comunitats adherides a aquest mecanisme de liquiditat, proposa cada mes el destí del pagament als seus respectius proveïdors.

La Generalitat però ha matisat la informació d'Hisenda i ha especificat que l'agost sí que es va pagar la factura corresponent al juny del 2014 però que es va fer amb fons propis. El setembre sí que és cert que no es va pagar la factura corresponent al juliol tot i rebre 700 milions del FLA, però es remarca que només 145 milions estaven destinats a proveïdors, i que la resta eren per venciments i interessos del deute. A més es recorda que el juny es van pagar dues factures endarrerides, per la qual cosa s'afirma que en deu mesos s'han pagat deu factures de farmàcia.

Fons propis
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha lamentat que el Ministeri d'Hisenda "no faci constar" que la Generalitat paga una part de les depeses amb recursos propis. En el cas concret de les farmàcies, dues de les deu factures que s'han pagat fins a l'octubre han estat pagades amb recursos de la propia Generalitat.

Des de la conselleria s'han lamentat els retards en els pagaments, però s'ha volgut fer constar que els terminis són similars als de fa un any. També s'ha anunciat que la factura de farmàcia corresponent al mes d'agost, que ascendeix a 101,4 milions d'euros, s'inclourà en el FLA del novembre.

Catalunya ha rebut 908 milions d'euros del FLA per pagar les farmàcies, una xifra que representa un 13,45% del total que el govern espanyol ha abonat fins aquest mes d'octubre, 6.752 milions d'euros, mentre que el 34,7% ha estat destinada als proveïdors.

Avui et destaquem
Comentaris