Rússia manté interromput el subministrament de gas a través del Nord Stream 1

El Kremlin culpa Occident i argumenta que les sancions han dificultat les tasques de manteniment del gasoducte

Rússia mantindrà interromput el subministrament de gas a través del Nord Stream 1 | ACN Rússia mantindrà interromput el subministrament de gas a través del Nord Stream 1 | ACN

Rússia mantindrà interromput el subministrament de gas a través del gasoducte Nord Stream 1 fins que la Unió Europea (UE) no aixequi les sancions contra Moscou. Així ho ha assegurat el portaveu del Kremlin, Dmitry Peskov, en una compareixença recollida per l'agència de notícies russa Interfax. De fet, Moscou ha culpat Occident del tancament recent del gasoducte, argumentant que les sancions imposades per la UE han dificultat l'arribada de materials essencials per a les tasques de manteniment.

Les declaracions de Peskov arriben dos dies després que la companyia russa Gazprom tallés definitivament el subministrament adduint una fuga d'oli, un argument que Siemens –l'encarregada de les tasques de reparació- ha rebutjat. De moment, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha anunciat que prepara una sèrie de propostes, entre les quals s'hi inclou limitar el preu que els països membres paguen pel gas rus.

Més informació
Espanya es deslliura de la limitació europea de consum de gas
Avui et destaquem
El més llegit