Cau el poder de compra del salari català, tot i estar en el seu màxim històric

Un treballador cobra de mitjana 1.764 euros mensuals a Catalunya i és el quart territori que més guanya

El salari mitjà català està en el seu màxim històric, 1.764 euros mensuals |iStock El salari mitjà català està en el seu màxim històric, 1.764 euros mensuals |iStock

El salari mitjà català està en el seu màxim històric, 1.764 euros mensuals, un 2,3% més que el 2017, mentre que l'espanyol és de 1.657 euros. Ara bé, el poder de compra ha caigut un 1,6%, percentatge que representa 335 euros anuals. Així s'extreu del Monitor Adecco de Oportunidades y Satisfacción en el Empleo, que posa de manifest que aquest és el segon major increment entre totes les autonomies.

Més info: Un de cada quatre assalariats no arriba ni a mileurista

Segons l'informe, Catalunya és el quart territori de l'Estat espanyol amb el salari mitjà més alt, només per després del País Basc (1.965 euros mensuals), Madrid (1.956 euros mensuals) i Navarra (1.807 euros mensuals). 

A més, Catalunya escala fins la segona posició en creació d'ocupació qualificada amb un 9,9% del total i ho fa per darrere de Navarra amb un 15,1%. Ara bé, pel que fa al teletreball, l'ocupació catalana està a la cua de comunitats en nombre d'empleats que fa feina des de casa amb un 5,4% del total de treballadors, només per darrere de Balears (5%).

Més informació
Bretxa salarial: trencar el sostre de vidre des de dalt
La recuperació econòmica no ha arribat encara als salaris barcelonins
La retribució variable, la solució als salaris baixos
Avui et destaquem
El més llegit