Saló de l'Ensenyament
Saló de l'Ensenyament

El Saló de l'Ensenyament obre les portes amb 54 nous graus

L'esdeveniment se celebra de dimecres a diumenge i comptarà amb 190 expositors

El Saló de l'Ensenyament, que se celebra des d'aquest dimecres fins al pròxim diumenge, comptarà amb 190 expositors, 15 més que a la passada edició, presentarà els 54 nous graus per al proper curs (amb 19 de tres anys) i comptarà per primera vegada amb la presència de 29 universitats xineses.

Forma part de la Setmana de la Formació i el Treball amb el Futur, de màsters i postgraus, que tindrà 60 expositors; el Saló de l'Ocupació Juvenil, i la Fira Internacional de les Empreses Simulades, amb 50 estands.

Gènere i aplicacions

De les 19 noves titulacions de 180 crèdits (tres anys), destaquen el grau d'Estudis de Gènere de la UAB, el primer del sistema universitari català centrat en aquest àmbit, i el de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils, de la URV.

Per aquest ordre, cinc les oferirà la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), tres la de Barcelona (UB), dues la de Lleida (UdL), dues la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, i una la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF), l'Oberta de Catalunya (UOC), la de Vic (Uvic-UCC) i l'Abat Oliba (UAO)

La Xina a Catalunya

El saló comptarà per primer cop amb la presència de 29 universitats de la Xina, en una edició que comptarà amb una quarentena de centres formatius estrangers entre els 190 expositors. L'objectiu principal dels centres formatius estrangers és establir acords amb les universitats catalanes, impulsar estudis compartits, acords d'intercanvi anuals, ampliar la comunicació mútua i intercanviar experiències.

A més dels centres xinesos, també hi assistiran la Universitat Hispanoamericana de Costa Rica, la xarxa universitària canadenca LCI Education i el Tolouse Business School. D'altra banda, vuit universitats del Regne Unit acudiran al Saló Futura per posar a disposició dels visitants la seva oferta de màsters i postgraus.

La Formació Professional tornarà a tenir un espai específic amb prop d'una cinquantena d'expositors, i les noves tecnologies tindran el seu lloc amb l'Aula de Tecnologies Multimèdia, organitzat pel Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC.

L'Exèrcit a Catalunya

L'Exèrcit mantindrà la seva presència al saló i una superfície semblant a la de la passada edició, amb un espai "una mica menor" als 90 metres quadrats que va tenir el 2017. La presència de l'Exèrcit ha generat polèmica en les últimes edicions, després que el Parlament aprovés una moció en la qual en demanava l'absència i el rebuig de l'Ajuntament de Barcelona.

La plataforma Desmilitaritzem l'Educació, formada per més d'un centenar d'entitats, ha retret a Fira de Barcelona la presència de l'estand de l'Exèrcit, i ha lamentat la "impunitat" de Fira, malgrat que l'administració representa dos terços del seu Consell General, en no tenir en compte les mocions aprovades.

Més informació
Escollir què vols ser
10 consells per triar universitat
Educació líquida
Avui et destaquem
El més llegit