Salons d'ocasió: tot el parc mòbil a la venda

La Fira de l'Automòbil de València exposa 4.500 cotxes i el saló de Fira Barcelona presenta un catàleg de 3.000 vehicles

Automòbils a la venda en la fira valenciana | Saló de l'Automòbil de Fira València Automòbils a la venda en la fira valenciana | Saló de l'Automòbil de Fira València

La Fira de l'Automòbil de València se celebra aquest cap de setmana a la capital del Túria amb "la ferma intenció de fer front a l'atonia en vendes del sector i reactivar el mercat", mentre a Barcelona el Saló Ocasió està a punt de tancat el segon cap de setmana d'activitat en un bon moment per a la venda de vehicles d'ocasió.

Per la seua part, el saló de Fira València acull la major oferta de la seua història, amb més de 4.500 cotxes a la venda -un 15% més que l'any passat- la presència de 90 expositors directes (14% més que en 2018) i 42 marques oficials representades. Tot això distribuït al llarg de sis pavellons d'aparador comercial i un d'activitats, la qual cosa sumen més de 82.000 metres quadrats de superfície expositiva bruta, un 5% més que en l'edició precedent.

Més ocasió i menys vehicle nou

I és que, segons apunta el mateix saló, el mercat està patint una tendència irregular al País Valencià amb un increment en les xifres de vendes de vehicles d'ocasió enfront d'un descens en les matriculacions de vehicles nous. Així, les vendes de turismes d'ocasió augmenten un 4% enguany, fins a aconseguir les 212.740 unitats, per damunt de la mitjana nacional, que a penes puja un 1,3% en què portem d'exercici, amb un total d'1,9 milions d'unitats, segons dades de l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles de Motor, Reparació i Recanvis (GANVAM).

Les previsions apunten al fet que el mercat valencià mantindrà el mateix ritme en la recta final de 2019, tancant l'any amb una pujada pròxima al 4%. No obstant això, les dades de la patronal de la distribució evidencien que en el mercat de nous la tendència s'inverteix. D'aquesta forma, des de principi d'any, les matriculacions acumulen un descens de l'11,3%, fins a situar-se en 121.531 unitats, mentre la mitjana nacional registra un descens del 5,7%.

Catalunya ha venut 275.000 cotxes d'ocasió, País Valencià 212.740 unitats aquest 2019

Bon ritme de vendes

En el cas de Barcelona, aquest està sent l'últim cap de setmana del Saló Ocasió de Fira de Barcelona, que l'encara amb la previsió que l'edició de 2019 supere les vendes de 2018 i concentre un gran nombre de visitants després d'un primer cap de setmana en què es va registrar una gran activitat amb assistents interessats a adquirir un dels més de 3.500 vehicles exposats.

El saló Ocasió de Fira Barcelona 2019 | Fira Barcelona
El saló Ocasió de Fira Barcelona 2019 | Fira Barcelona 

D'aquesta manera, el saló espera que el nombre d'unitats venudes siga més gran que en l'edició anterior, un total de 3.000. El gran nombre de visitants i l'interés que han mostrat pels vehicles exposats és un indicatiu que posa de manifest el bon moment que està travessant el mercat d'ocasió. I és que, segons un estudi del Gremi del Motor i la Federació Catalana de Venedors de Vehicles de Motor (FECAVEM) realitzat en el marc del saló, fins a octubre de 2019 s'han venut més de 275.000 cotxes d'ocasió a Catalunya, xifra que suposa un creixement del 6% enfront dels 261.000 vehicles de 2018. En el conjunt d'Espanya, les vendes han augmentat un 9,2% amb més d'1,8 milions d'unitats.

Més informació
Per què són tan cars els cotxes elèctrics?
La planta de Seat a Martorell lidera la fabricació de cotxes a Espanya
Ficosa, una història de males notes, puces i grans cotxes
Avui et destaquem
El més llegit