Un Sant Jordi més inclusiu

L'associació Dincat recorda la importància d'adaptar els llibres a les necessitats cognitives de les persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat intel·lectual llegeix un llibre, en una imatge d'arxiu | Cedida Una persona amb discapacitat intel·lectual llegeix un llibre, en una imatge d'arxiu | Cedida

Objectiu: que Sant Jordi sigui més inclusiu. L'associació Dincat, que representa el sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, reclama un Dia del Llibre que no deixi enrere ningú. Per aconseguir-ho, recorda a través d'un comunicat la importància d'adaptar els llibres a les necessitats cognitives de les persones amb discapacitat, per tal que tothom pugui entendre els textos. 

L'entitat ha elaborat un manifest en què explica que hi ha milers de persones que veuen el dret a la cultura i la informació vulnerat, ja que no poden entendre la major part del que llegeixen. En aquest sentit, Dincat demana que la lectura fàcil estigui més estesa. L'any 2020, per exemple, només es van publicar 25 títols de lectura fàcil. Tot i així, va ser el segon país amb més llibres d'aquest format. 

El comunicat explica que, davant la impossibilitat de llegir novetats editorials, moltes persones amb discapacitat intel·lectual opten per llibres infantils. L'entitat reclama, per tant, que les editorials ho tinguin en compte a l'hora de fer nous llançaments. 

Aquest problema no només es troba en la literatura, sinó també en l'àmbit social, polític i administratiu. Així doncs, Dincat fa extensiva la reclamació de documents de lectura fàcil a tots els camps. 

Més informació
Glovo repartirà roses i llibres per Sant Jordi
Més ocupació que mai per a les persones amb discapacitat
Avui et destaquem
El més llegit