Saps què cobraries fent la mateixa feina a l'estranger?

Creen una calculadora salarial per conèixer què es pot guanyar per un mateix treball en diferents països

Si bé és cert que som conscients que segons la zona geogràfica en la qual ens trobem podem guanyar més o menys diners per exercir una mateixa funció, moltes vegades és complicat esbrinar la quantitat aproximada que podríem guanyar si féssim el mateix a un altre país diferent al nostre, ja sigui com a empleat per compte d'altri o freelance.

És per això que els responsables de la companyia Nubelo han decidit crear una eina online que permet saber què es pot guanyar per un mateix lloc de feina en diferents llocs. Es tracta d'una calculadora salarial que, sobre la base de l'habilitat de la persona, els seus anys d'experiència laboral i el tipus de contractació mostra el salari brut anual a percebre. La companyia ha desenvolupat aquesta iniciativa després d'haver analitzat les últimes tendències del sector laboral, dades salarials publicades online i gràcies a les milers de contractacions gestionades a través de Nubelo.

Per exemple, a Espanya, en un lloc de Community Manager amb experiència d'un a tres anys es pot arribar a guanyar fins a 22.000 euros a l'any mentre que a Argentina s'estima un salari de 9.000 euros aproximadament. A Argentina, un expert en Android pot guanyar 21.500 euros i 32.000 euros a Espanya amb experiència de tres a cinc anys.

A Espanya, els llocs tecnològics millor retribuïts són els Social Media Manager i els Online Màrqueting Manager, que van des dels 25.000 euros anuals a l'inici fins als 60.000 euros a mesura que la persona adquireix antiguitat laboral. A ells els segueixen els experts en Magento, .NET i Java.

Des de Nubelo apunten que han ideat aquesta calculadora salarial perquè "és necessari que el mercat tecnològic i els professionals digitals coneguin els nivells salarials que existeixen en diferents països, amb el que podran valorar quant poden guanyar en funció del país en el qual desenvolupin els seus projectes". La companyia afegeix que aquesta eina pretén ser una guia de referència per normalitzar els salaris a l'entorn del talent digital. En l'actualitat, la plataforma permet realitzar consultes de salaris a Espanya, Argentina i Veneçuela.

Donada l'alta demanda d'aquests perfils i els constants canvis salarials i de tendències en el sector, el baròmetre de Nubelo s'anirà actualitzant cada sis mesos d'acord amb la informació que recullen des de la plataforma. "A diferència d'altres sectors, un any per actualitzar les dades salarials no és suficient", declara Francesc Font, CEO i cofundador de Nubelo, qui afegeix que "aquí, l'entorn és molt més canviant i, amb això, els salaris i les tarifes professionals".
Avui et destaquem
El més llegit