El sector de la mediació d'assegurances a Catalunya genera 775 MEUR de negoci

Les assegurances encapçalades per autos, assistència sanitària, multirisc llar, industrials i responsabilitat civil general representen un 86,42% del total de l’activitat

Assegurances durant i després de la crisi del coronavirus. | iStock Assegurances durant i després de la crisi del coronavirus. | iStock

El sector de la distribució tradicional d’assegurances privades a Catalunya va tancar l’exercici 2021 amb un volum de negoci de 774,80 milions d’euros en primes intermediades, un 2,04% menys que l’any anterior, i amb una reducció de 8 entitats, seguint la tendència d’anys anteriors. Aquestes són algunes de les dades que es poden trobar a l’informe anual de la Documentació Estadística i Comptable (DEC) que cada any publica la direcció general de Política Financera, Assegurances i Tresor del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

Per a Xavier Erbàs, subdirector d’Entitats Asseguradores i Mediadors de la Generalitat, el més destacat de les DEC del 2021 és que, malgrat l’impacte transversal de la postpandèmia, que ha colpit la majoria d’àmbits de la societat, “el sector ha aconseguit presentar unes xifres de negoci similars a les 2020 malgrat la reducció d’un 1,32% del nombre d'entitats”. “Cal fer esment especial i meritori al fet que no presenta cap impacte negatiu en la xifra d’empleats, que se situa als mateixos nivells de 2019”, ha subratllat.

Pel que fa al pes dels diferents rams de No Vida, autos segueix encapçalant la llista, any rere any, amb un 36,58% del total; el segueixen assistència sanitària (13,21%); multirisc de la llar (11,33%); multirisc industrial (8%) i responsabilitat civil (7,12%). D’acord amb les DEC, les empreses de distribució d’assegurances inscrites a la Generalitat proporcionen ocupació a 3.114 persones.

Avui et destaquem
El més llegit