El sector tecnològic creix cinc vegades més que l'economia europea

Barcelona ja és la cinquena ciutat d'Europa que rep més inversió en aquest terreny i la seva popularitat converteix Espanya en un imant per retenir el talent

En el tercer trimestre del 2018, les empreses de tecnologia han rebut 638 milions d'euros | iStock En el tercer trimestre del 2018, les empreses de tecnologia han rebut 638 milions d'euros | iStock

Nous rècords en inversió tecnològica, que continua creixent de forma imparable durant aquest 2018 i Barcelona ja és la cinquena ciutat europea que rep més inversió en aquest terreny. El sector tecnològic s'ha establert com al motor de l'economia europea amb una taxa de creixement que quintuplica a la de la resta d'indústries, segons l'Informe sobre la Situació del Sector Tecnològic Europeu, presentat a Helsinki per la societat de capital risc Atomico.

Més info: Anton Gasol: "La tecnologia disminueix el risc de crisi"

L'estudi posa de relleu que, mentre que l'economia europea només ha crescut un 0,2% a partir del tercer trimestre de l'any, les companyies europees de tecnologia ho han fet, com a mínim, cinc vegades més. Segons els autors del document, "l'informe suggereix que aquest motor serà cada vegada més potent" i destaquen "la importància de la tecnologia per al conjunt de l'economia, que no farà més que créixer".

Les xifres assolides pel sector tecnològic ja han superat els 20.200 milions d'euros, un 21% més que el 2017. El país que més inversions ha atret en tecnologia és el Regne Unit amb uns 23.000 milions d'euros acumulats des del 2013, quasi el doble que Alemanya i molt per damunt de França, Suècia i Espanya, que tanca la llista amb uns 3.350 milions d'euros.

Inversió non-stop

Barcelona s'estableix com la cinquena ciutat europea que més inversió rep per cada desenvolupador 31.821 euros, només per darrere de Berlín, Londres, Estocolm i Dublín. De fet, la inversió en companyies tecnològiques espanyoles assolirà els 1.585 milions d'euros al tancament del 2018, una xifra que dobla la de l'any passat que va ser d'uns 826 milions d'euros.

Més info: El primer polígon industrial amb tecnologia 5G

Només en el tercer trimestre de l'any, les tecnològiques espanyoles han rebut 638 milions d'euros per empreses com Cabify, LetGo, Glovo, Typeform i Jobandtalent. L'informe defineix aquestes xifres com a "excel·lents" per a l'Estat espanyol.

A més, l'informe subratlla que, aquest any, 17 companyies tecnològiques europees han superat el llindar dels mil milions de dòlars de valor de mercat, al mateix temps que quatre companyies europees han sortit a borsa -Spotify, Farfetch, Adyen i Elastic- i han superat els cinc milions de dòlars de capitalització borsari en el seu primer dia de cotització.

Segons les dades de l'estudi, Europa ja compta amb 5,7 milions de desenvolupadors professionals, uns 200.000 més que el 2017, mentre que els Estats Units en té 4,4 milions. L'informe sosté que "el més interessant és que el grup de desenvolupadors està creixent més ràpidament fora dels països que històricament han atret més inversió". Per exemple, a Espanya, Turquia i Rússia és on més s'incrementa aquest col·lectiu.

Les plantilles tecnològiques a Espanya, a més, creixen per damunt de la mitjana europea (4%), concretament ho fan un 4,6%. En aquest sentit, l'estudi assenyala que "gràcies a la creixent popularitat dels centres de Barcelona i Madrid, Espanya s'està convertint clarament i cada vegada més en un imant pel talent i el capital tecnològics". 

Més informació
L'Smart City acollirà 20 empreses i centres tecnològics catalans
Avui et destaquem
El més llegit