CA | ES

Seidor vol reforçar-se a l'Àfrica

La consultora tecnològica tanca el 2016 amb unes vendes 310 milions d'euros, un 20% més

La consultora tecnològica Seidor ha posat el focus al continent africà. Així ho han explicat els directors generals adjunts de Seidor, Alejandro Daniel i Eduard Farga, que no han descartat l'adquisició de companyies i la compra de participacions -del 51% i superiors-, després que l'any passat Seidor es fes amb l'empresa sud-africana Bluekey, amb més de 700 clients i 145 empleats i que ajudarà la consultora tecnològica a reforçar-se a Àfrica, un dels seus mercats objectiu i on des del 2015 compta amb una filial al Marroc.

Els directius han explicat que l'empresa preveu facturar 350 milions d'euros aquest 2017
i crear 500 llocs de feina, dels quals 250 es generaran al país i d'aquests al voltant d'un centenar a Catalunya, principalment enginyers i perfils de negocis. La companyia ha tancat l'exercici 2016 amb unes vendes de 310 milions, un 20% més, i 600 noves incorporacions -300 a Espanya- conformant una plantilla total de 3.627 persones -1.780 a Espanya-.

Seidor, que té com a principal accionista a la família Benito, està present de forma directa en 26 països, i els mercats internacionals suposen el 36% de la xifra de negoci, encara que Farga ha precisat que l'objectiu és que la facturació es reparteixi al 50% entre el mercat domèstic i l'exterior -el gruix del qual és Llatinoamèrica- a mitjà i llarg termini.

L'any passat, la companyia també va ampliar la seva oficina de Sevilla -compta amb 18 a Espanya i a Catalunya figuren les de Barcelona, Vic, Cornellà de Llobregat i Tona- i va obrir una al Regne Unit amb tres persones, alhora que es va fer amb el 100% de Dispal Àstur, a Astúries.

Altres reptes de Seidor, que compta amb una cartera de 7.000 clients -5.028 a Espanya-, són seguir apostant per la digitalització, amb Seidor Digital, i per la innovació, a través de Seidor Labs, que des de Tona promou projectes d'Internet de les Coses, visió computeritzada i solucions e-health, entre d'altres.

Seidor on top amb Ferran Latorre
La consultora realitzarà aquest any el projecte Seidor on top, pel qual equiparà l'alpinista Ferran Latorre en el seu repte d'ascendir els 14 pics més elevats del món sense utilitzar oxigen artificial.

A Latorre solament li queda l'Everest i iniciarà aquesta expedició a la primavera. Seidor li proporcionarà un sistema de monotorització que li permetrà determinar la geolocalització, les variables atmosfèriques i les seves constants vitals en temps gairebé real.

Seidor presentarà aquest projecte l'1 de març en el marc del Mobile World Congress, que se celebrarà en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona, en l'expositor de SAP.

A més, la companyia col·labora aquest any amb l'escola de negocis Esade i Penteo en la creació d'un programa de formació directiva en digitalització, en el qual es preveu que participin fins a una trentena de persones.
Avui et destaquem
El més llegit