CA | ES

Rodalies, FGC i urgències: serveis mínims per la vaga del 18-O

La Generalitat decreta serveis mínims del 33% a Renfe, 50% a Ferrocarrils i funcionament normal a urgències

Rodalies de Catalunya | Europa Press Rodalies de Catalunya | Europa Press

Amb motiu de la vaga convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) el divendres 18 d'octubre la Generalitat ha establert uns serveis mínims sobre el transport, la sanitat, l'educació i els mitjans públics, segons han recollit Europa Press i ACN.

La Conselleria de Treball ha establert que els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) circularan al 50% en hores punta i al 25% la resta de la jornada, així com el Metro, l'autobús i el Tram de Barcelona.

El servei d'urgències i les unitats especials de la sanitat pública i privada mantindran el seu funcionament normal, i s'hauran de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i a criteri professional.

En els centres d'assistència extrahospitalària es garantirà l'assistència urgent durant l'horari habitual, amb un 25% de la plantilla. En els casos d'assistència unipersonal, es considerarà el servei com a mínim. Per la resta de serveis, a banda del de neteja, hoteleria i transport sanitari urgent, que s'hauran de garantir en el funcionament normal, es funcionarà com en un dia festiu.

Les escoles d'ensenyament infantil i primària tindran com a mínim un docent per cada sis aules, i a les llars d'infantils hi haurà un terç de la plantilla. Als centres d'educació especial s'amplia el servei mínim a un docent per cada quatre aules. A més, a tots els centres haurà d'haver-hi una persona de direcció.

A la ràdio i a la televisió públiques, els serveis mínims seran d'un 50% dels continguts habituals en producció i emissió de programació informativa i l'emissió de la informació necessària "en cas que es produeixi una emergència per a la població".

 

Més informació
Les patronals impugnen la vaga general per la sentència del procés
Diàleg i resposta unitària, empreses i agents econòmics condemnen la sentència
Avui et destaquem
El més llegit