Catalunya es conjura per la internacionalització

Més de 400 empreses participen a la trobada impulsada des d'Acció per a l'expansió internacional

Setmana internacionalització Acció | Cedida Setmana internacionalització Acció | Cedida

La setmana de la internacionalització d'Acció s'ha consolidat com el punt de referència anual a Catalunya a l'hora d'impulsar l'expansió internacional. Enguany, és la 25a edició i un total de 400 empreses catalanes participaran a les diferents activitats que tindran lloc entre aquest dilluns i el pròxim divendres. Entre aquestes, destaquen els vuit seminaris especialitzats i les quatre sessions de networking diferenciades per sectors, on podran reunir-se amb més de 70 ponents i experts. No s'ho perdran els directors de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’Acció al món.

En aquestes reunions i sessions de treball, les empreses podran informar-se sobre els mercats on el seu producte o servei té més oportunitats de negoci, rebre assessorament per dur a terme un projecte a l’exterior, trobar socis i analitzar els millors instruments per finançar els seus processos d’internacionalització. Pel que fa als vuit seminaris, l’objectiu és que les empreses descobreixin noves oportunitats per internacionalitzar-se en nous sectors i mercats a través de les ponències d’experts, testimonis i casos d’èxit.

Més info: Nou rècord de les exportacions catalanes fins al febrer

Així, s’aprofundirà en la cooperació tecnològica amb la Xina, la internacionalització d’empreses de serveis a Amèrica del Sud i Àfrica, l’estratègia que cal seguir per entrar a Silicon Valley i en quina és la millor manera d’iniciar o consolidar les vendes en mercats madurs de la Unió Europea com França, Alemanya i Regne Unit. Paral·lelament, tindrà també lloc un nou International Business Days sobre Amèrica

Les exportacions, de rècord

La internacionalització està més que mai d'enhorabona i és que les exportacions catalanes es troben en màxims històrics. Així, aquest 2017 les vendes de Catalunya a l’exterior han assolit els 70.800 milions d’euros, la xifra més elevada de tota la sèrie, amb un creixement del 8,7% en relació al 2016. Es tracta del setè any consecutiu que l’economia catalana bat rècords en exportacions, amb una taxa de creixement superior a la mitjana de la zona euro i augments a les quatre demarcacions: Barcelona (+6,8%), Girona (+10,6%), Lleida (+6,5%) i Tarragona (+21,6%).

Sectorialment, l’automoció (amb un 17% del total), la química (16,5%), l’alimentació (11,9%) i els productes farmacèutics (7,1%) lideren les vendes a l’exterior de les empreses. De fet, aquest 2017 els 10 primers sectors exportadors han batut rècords històrics en volum de vendes a l’exterior.

Més informació
Les exportacions catalanes comencen l’any amb xifres rècord
"La internacionalització no és un tema de quantitat, sinó de qualitat. Ser en un país ha de tenir un sentit estratègic i de negoci"
Avui et destaquem
El més llegit