El SIL celebra el seu 25è aniversari amb 650 empreses participants

Durant el saló es presentaran en exclusiva més de 150 innovacions, de la mà d'empreses com Usyncro, ecoDeliver, AENA, Seavantage, project44 o Locus Robotics, entre d'altres

Blanca Sorigué, directora general del SIL, i Pere Navarro, president del saló, a la presentació del 25è aniversari del SIL | Cedida Blanca Sorigué, directora general del SIL, i Pere Navarro, president del saló, a la presentació del 25è aniversari del SIL | Cedida

El SIL 2023, la Fira Líder de Logística, Transport, intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa, celebrarà el seu 25è aniversari del 7 al 9 de juny amb 650 empreses participants, un 40% d'elles internacionals, més de 150 novetats en exclusiva mundial i més de 250 esdeveniments d'empreses. Pel que respecta a l'àmbit professional de les empreses participants, el 29% corresponen al transport, un 23% estan especialitzades en tecnologia de la Informació, el 21% treballa en intralogística, el 16% es dedica a infraestructures, el 7% a inmologística i el 4% restant a la creació de talent.

La inauguració del SIL 2023 tindrà lloc en el pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaza España de Fira de Barcelona, el dimecres 7 de juny a les 10 hores, i estarà presidida per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, entre altres autoritats i representants institucionals. Com és habitual, la fira comptarà amb una cerimònia de lliurament de premis a les millors innovacions que es durà a terme el dijous 8 a les 11.45 h en l'estand del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Navarro: "El SIL tindrà un impacte econòmic de més de 40 milions d'euros"

Durant l'acte de presentació del SIL 2023, que ha tingut lloc aquest matí al DFactory Barcelona, Pere Navarro, president del SIL, ha afirmat que “calculem que la present edició del SIL tindrà un impacte econòmic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana de més de 40 milions d'euros durant els tres dies de la seva celebració”. Navarro ha afegit que “enguany comptarem amb la presència de visitants de 91 països diferents amb una especial participació de professionals d'Amèrica Llatina, Europa, el Nord d'Àfrica i el Sud-est Asiàtic en una de les edicions més internacionals de la història”.

Cinc congressos internacionals

Un altre fet destacat de la present edició serà la celebració simultània de 5 grans congressos internacionals. Es tracta del 39è Congrés ALACAT (el major congrés del sector a Amèrica Llatina), la 18a European Conference & European Research Seminar del CSCMP (la major organització mundial de directius de la Supply Chain), la 19a MedaLogistics Week (l'esdeveniment de referència de logística i transport del Mediterrani), la 26a edició de EUROLOG (el congrés anual de l'Associació Europea de Logística) i el SIL Knowledge.

Blanca Sorigué, directora general del SIL ha explicat que “el SIL és la major fira mundial que reuneix tota la cadena de subministrament, així com un espai ideal en el qual realitzar networking. Però a més enguany comptem amb un espectacular programa de coneixement en el qual reunim més de 400 speakers i 144 sessions estructurades en 6 eixos diferents com són Supply Chain, Innovació, Tecnologia i Digitalització, Sostenibilitat, Logística i Transport, E-commerce, Última Milla i Smart Mobility i Talent”.

Per part seva, la logística 4.0 estarà més present que mai al SIL 2023, on es presentaran en exclusiva més de 150 innovacions, de la mà d'empreses com Usyncro, ecoDeliver, AENA, Seavantage, project44 o Locus Robotics, entre altres. A més, el certamen comptarà amb la participació de més de 50 startups, 20 d'elles procedents del Logistics 4.0 Incubator impulsat pel CZFB. “D'aquesta manera, el SIL es consolida com el lloc on les principals companyies del sector mostren les seves innovacions més capdavanteres en un esdeveniment d'àmbit internacional, davant la presència de professionals de tota la cadena de subministrament, la majoria d'ells decision makers, la qual cosa garanteix la generació de negoci entre els participants”, ha destacat Blanca Sorigué.

Euskadi, Comunitat Autònoma convidada

El certamen compta enguany amb Euskadi com a comunitat autònoma convidada que, a més de tenir un estand propi com a expositor destacat a la fira, celebrarà el seu acte central el dimecres 7 de juny a les 12 a l'escenari del SIL Knowledge B, on mostrarà el seu potencial en l'àmbit de la sostenibilitat social, mediambiental i econòmica per a la logística del futur.

Avui et destaquem
El més llegit