El SIL més internacional en el seu 25è aniversari

L'esdeveniment líder del sud d'Europa sobre logística comptarà amb un 40% de participació estrangera que es reunirà a la Fira de Barcelona

Darrera edició del SIL Barcelona | Cedida Darrera edició del SIL Barcelona | Cedida

El sector logístic està immers en un procés de transformació a escala global que afecta tant les eines de treball com els mateixos rols professionals. De fet, un dels aspectes que més ha evolucionat al sector és el perfil del director de Logística. Aquest ha passat de ser responsable de la logística interna i distribució de l'organització, a encarregar-se de tota la cadena de subministraments, ocupant llocs directius i estratègics dins de les empreses.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) és considerat un actor actiu d'aquesta evolució i un precursor dels canvis que s'estan produint, a través de l'organització del Saló Internacional de Logística (SIL), l'esdeveniment líder del sud d'Europa i un dels més coneguts del món. Aquest any, aquest important Saló celebra la seva 25a edició els dies 7, 8 i 9 de juny a la Fira de Barcelona.

Per a una edició tan significativa el CZFB aposta pel model d'èxit basat a potenciar els negocis, el networking i el coneixement, centrat en la idea que la logística, incloent-hi transport, intralogística i supply chain, està reconegut com el sector que fa que les coses passin. L'expectació per a aquest Saló es reflecteix en la demanda que està tenint per part de les empreses per participar-hi, ja que actualment la superfície expositora està ocupada al 95%, i amb vista d'assolir la plena ocupació.

La internacionalització del Saló és un dels punts forts d'aquesta edició, amb un 40% dels participants amb representativitat d'empreses de països com ara França, Mèxic, Suïssa, Itàlia, Portugal, Equador, Alemanya, Regne Unit, Uruguai, Polònia, Argentina, USA, Bèlgica, Austràlia, Paraguai, Holanda, Finlàndia, Andorra, Panamà, Xina, Corea del Sud i Xile, a més d'un gran estand de participació d'empreses procedents de Turquia.

Setmana de la Logística

Per començar, el CZFB celebrarà una gran setmana de la logística a escala mundial, amb l'organització d'un sopar de gala a la Nit de la Logística el 6 de juny, on es lliuraran els premis SIL amb l'assistència de professionals a tot el sector al Teatre Nacional de Catalunya. Aquests premis comprenen aspectes com la innovació, la sostenibilitat, les startups o el talent femení en logística.

Inauguració de la darrera edició del SIL Barcelona | Cedida
Inauguració de la darrera edició del SIL Barcelona | Cedida

Un altre punt fort del Saló es trobarà a l'apartat SIL Knowledge, que reunirà 320 speakers, al voltant de 91 sessions, en espais oberts dins el recinte Firal. Les temàtiques estaran dividides en sis blocs: sostenibilitat; logística i transport; supply chain; innovació, tecnologia i digitalització; e-commerce, darrera milla i smart mobility; i talent. Així mateix, aquest any el CZFB ha arribat a diferents acords amb diverses associacions de professionals del sector per a la celebració dels seus congressos internacionals dins del SIL. D'aquesta manera, trobem fins a 4 esdeveniments: la 39a edició de l'ALACAT (el congrés més gran del sector d'Amèrica Llatina), la 18a edició de l'European Conference & European Research Seminar (organitzat per la major entitat internacional del sector de la cadena de subministrament, el Council of Supply Chain Management Professionals), l'EUROLOG (Congrés anual de l'European Logistics Association), i el MedaLogistics (una de les principals plataformes de networking de la Mediterrània per a la cadena de subministrament i les activitats logístiques). Gràcies a aquest treball, milers de professionals es reuniran per bastir ponts de negoci i intercanvi de coneixement i experiència entre la logística hispana, europea i del Mediterrani.

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, afirma que “estem davant d'una edició realment especial. L'entorn macroeconòmic està marcant un nou camí a la logística i les tecnologies 4.0 ja estan transformant el sector. L'auge de l'e-commerce, la sostenibilitat, la necessitat de buscar nous models de negoci i la imperiosa digitalització de la cadena de subministrament, són els temes d'actualitat que abordarem en què serà, possiblement, l'edició més internacional dels nostres 25 anys d'història, i estem més que preparats per tornar a ser l'esdeveniment referent del sector a Espanya, el sud d'Europa, el Mediterrani i l'Amèrica Llatina”.

El SIL, a més, comptarà amb representació d'unes 30 empreses emergents, gràcies a una zona dedicada a les startups. Cal destacar que algunes de les quals estan participant actualment al projecte d'Incubadora d'Alta Tecnologia en Logística 4.0 del CZFB. Una iniciativa que cerca prestar serveis al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic de diferents sectors associats a la cadena de valor de la logística, susceptibles de la indústria 4.0. D'altra banda, tindrà lloc un Job Market Place, un lloc de trobada entre empreses que ofereixen feina i candidats, i que serà realitzat durant el darrer dia del Saló.

La directora general del CZFB, Blanca Sorigué, recorda que “el SIL és l'aparador elegit per les empreses per presentar les darreres novetats i innovacions. Durant aquests tres dies hi seran presents els principals decisors de la cadena de subministrament que compten amb un alt poder de compra. El 90% dels visitants ocupen càrrecs amb capacitat de decisió; aquesta és una altra de les grans claus d'un Saló que reunirà professionals de tots els continents”.

La inscripció per assistir-hi es pot fer a través del web, i serà gratuïta fins al 26 de maig, quan passarà a tenir un cost. A la darrera edició, el SIL va rebre la visita de més de 12.000 assistents de 81 països, amb 650 empreses participants, realitzant prop de 7.000 contactes de networking. Tota la informació completa i actualitzada del Saló es troba a la seva pàgina web.

Més informació
El SIL incrementa un 20% la superfície d'exposició
La logística catalana treu pit a través del SIL
El SIL 2022 abordarà els reptes globals i les oportunitats de la logística i l'e-commerce
Avui et destaquem
El més llegit